Ferigile – plantele care nu fac flori, dar impresioneaza prin frunze

Ferigile (Adiantum) nu fac niciodata flori, dar impresioneaza prin frunzele lor. Ferigile care provin din zonele tropicale trebuie ferite in perioada iernii de temperaturile scazute. Temperatura trebuie mentinuta la 14–15 grade. In plus, udarile trebuie rarite, astfel incat sa fie evitata putrezirea plantei.
Vara pot fi scoase pe terase, dar nu suporta soarele direct, avand nevoie de semiumbra.
Cititi si VIDEO: Plantele care elimina toxinele din aer
Ingrijirea florilor. Ferigile solicita substraturi afanate, acide, bogate in humus, foarte bine drenate.
Cele mai cunoscute specii sunt Adiantum formosum si Adiantum raddianum.
Adiantum formosum ajunge pana la 120 cm si formeaza o tufa de frunze cu inălţimea de pana la 50 cm. Frunzele sunt dublu penat–sectate, cu petiolul negru si foliolele triunghiular– rotunjite, lungi de circa 1 cm, colorate in verde-pal la inceput si verde-inchis mai tarziu. In florarii se comercializeaza si o varianta variegata a speciei.
Adiantum raddianum se mai numeste si Feriga parul Maicii Domnului. Se deosebeşte de specia anterioară prin vigoarea mai mica si forma foliolelor care sunt invers triunghiulare.
Ferigile sunt usor de crescut, ceea ce le face clienti excelenti pentru o gradina pe terasa. Se fertilizeaza cu un ingrasamant cu continut scazut de azot o data pe luna, de primavara pana toamna. In restul anului nu trebuie hranita.
Se inmulteste prin divizarea tufei la inceputul primaverii sau prin spori proaspeti.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si
Secretii lipicioase pe frunze: cauze si remedii
Cum se ingrijeste Beloperone (Planta crevete)
De ce este interzisa fertilizarea iarna. Repausul vegetativ