Ce facem cu muscatele toamna

Muscatele toamna trec prin transformari importante care le pregatesc pentru perioada grea din iarna. Sunt 3 luni de toamna in care muscatele trebuie tratate diferit, in functie de schimbarea vremii. 

Ingrijirea florilor. Cei mai multi dintre noi tinem muscatele vara in curte, pe terase sau balcoane deschise. Putem sa o facem in continuare si in prima parte a toamnei. 

SEPTEMBRIE 

Ultimii ani au adus temperaturi de final de vara si in septembrie. Conform ANM, temperatura medie multianuala in septembrie este intre 16 si 18 grade Celsius, pentru zonele de campie si de deal din Romania. 

Cititi si Cum se ingrijeste lavanda care rezista iarna in Romania

La aceste temperaturi muscatele rezista fara probleme afara si va trebui sa va comportati cu ele la fel ca si in timpul verii. Exceptie face renuntarea la fertilizari. Nu administrati ingrasaminte unei plante care urmeaza sa intre in repaus. Curatati toate florile, frunzele si lastarii uscati sau bolnavi. Pamantul se afaneza usor. Pentru o buna aerare, puteti folosi un betisor, dar atentie sa nu raniti radacinile. 

OCTOMBRIE

In octombrie vorbim deja de temperaturi mai scazute. Media multianuala a lunii este intre 10 si 12 grade Celsius, in zona de campie si poate varia cu cateva grade in plus in zona Dobrogei sau in minus in zonele inalte. 

Muscatele toamna trebuie aduse in spatii protejate imediat ce temperatura se apropie de 5 grade. Atentie, vorbim despre temperaturi din timpul noptii, care sunt mai scazute decat cele din timpul zilei. In perioada in care sunt anuntate temperaturi in timpul noptii care se apropie de 5 grade e momentul sa bagati plantele in casa. Nu devansati momentul la temperaturi scazute, dar care nu sunt periculoase, plantele se intaresc, iar riscul de a aduce in casa paraziti scade.

Cititi si Cand si cum se uda cactusii si suculentele

Inainte de a baga planta in casa ar trebui sa rariti udarile, astfel incat pamantul de la suprafata sa se usuce. In caz contrar radacinile pot putrezi. 

Tot in octombrie, la sfarsitul lunii, in functie de temperaturile din timpul noptii si din timpul zilei, e momentul sa scurtati la jumatate lastarii plantelor din ghiveci.  

Cititi si 4 plante cataratoare de camera- locuri luminoase si locuri umbrite

Dupa aceasta operatiune puteti introduce muscatele in locul de iernat. 

NOIEMBRIE

Daca vremea permite, puteti amana pentru inceputul lunii noiembrie scurtarea lastarilor si introducerea muscatelor la iernat. 

Muscata comuna, Pelargonium zonale, poate ierna atat la lumina cat si la intuneric. Muscata regala, Pelargonum grandiflorum, ierneaza la lumina, la fel ca si muscata parfumata, Pelargonium odoratissimum

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro


Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.