Euphorbia amygdaloides cu flori verzi: ingrijirea si inmultirea

Euphorbia amygdaloides e cunoscuta in popor si sub numele de Alior. Face parte din categoria restransa a plantelor care fac flori verzi si asta ii confera din star un atu. Infloreste in aprilie.

Florile mici, verde lime apar prin aprilie si se asorteaza perfect cu frunzele verde inchis. Sunt prinse in varful tijei florale. Tulpinile sunt slab lignificate la baza si terminate cu o rozeta de frunze.

Este o planta cu crestere rapida si poate ajunge la 60 cm.

Ingrijirea florilor. Alegeti pentru Euphorbia amygdaloides un loc mai umbros. In mediul natural creste in padure, deci lumina care ajunge la planta este mai putina. Si un loc partial umbrit ii prieste.

Se adapteaza in aproape orice tip de sol: de gradina, nisipos sau chiar unul mai lutos. Un amestec e cel mai bun. La fel si in privinta pH-ului: neutru, alcalin sau acid, oricare poate fi tolerat de planta. Cel mai bine e sa mentineti umiditatea solului la un nivel mediu, astfel incat substratul sa fie jilav. La nevoie insa, planta rezista si la seceta. Nu-i place ca apa sa balteasca pentru ca radacina ar putea putrezi.

Toate aceste calitati fac din Euphorbia amygdaloides un candidat ideal pentru zonele dificile din gradina, unde nu multe plante pot rezista. Sub copaci de exemplu, se simte foarte bine. Pentru ca este mereu verde e o planta ideala ca si acoperitoare de sol. Aveti grija ca ea creste repede si poate deveni invaziva daca nu o tineti sub control, mai ales in gradinile mici.

Se inmulteste prin seminte sau divizarea tufei primavara devreme.

Toamna indepartati toate florile trecute. Ierneaza fara probleme in gradina. In timpul iernii isi pastreaza frunzele verzi. Primavara indepartati noile plantute care apar daca nu doriti ca ele sa ocupe un spatiu mai mare.

Cand manipulati planta si mai ales cand faceti taieri purtati neaparat manusi pentru ca seva laptoasa din tulpina este foarte toxica si irita atat pielea cat si ochii daca intra in contact. Acest lucru este valabil pentru aproape toate plantele inrudite cu Euphorbia amygdaloides.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Cactusul cu trei muchii (Euphorbia trigona) 

Coroana lui Iisus (Euphorbia milii) este foarte toxica. Cum se ingrijeste 

Planta de cauciuc – toxica, dar exotica

 

Divizarea tufei – cum si cand se realizeaza corect


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.