Esentialul despre cum se ingrijeste Petunia

Soare + apa + ciupire si curatare – aceasta este reteta ideala pentru ca Petunia sa infloreasca abundent. Petuniile sunt mari iubitoare de lumina.

Suporta cu brio sorele direct, iar culoarea corolei este cu atat mai frumoasa cu cat lumina pe care planta o primeste este mai mare.

Ingrijirea florilor. Amplastati ghiveciul sau alegeti locul din gradina tinand cont de acest prim aspect. Plantele au nevoie neparat de soare cel puțin cel putin 6-8 ore pe zi. Petuniile care stau la umbra vor face flori putine si multe frunze.

Cititi si Plantarea arbustilor cu radacina nuda la inceput de primavara

Cel mai bine este sa amplasta Petunia intr-un loc unde va beneficia si de cateva ore de umbra pe zi nu numai de soare direct pentru ca in perioadele caniculare planta poate avea de suferit din cauza caldurii excesive.

In relatie directa cu caldura si cantitatea de lumina pe care Petunia o primeste este apa. Planta trebuie udata regulat, zilnic, pentru ca il lipsa unei cantitati suficiente de apa lastarii se inmoaie, frunzele se usuca, iar florile se vestejesc. In zilele caniculare se uda chiar si de doua ori pe zi.

Cititi si Balcoane fara soare cu umbra si semiumbra – 10 plante recomandate

Mare grija la doua aspecte in ceea ce priveste udarea: nu puneti niciodata apa unei plante care sta in plin soare pentru ca va muri. Daca situatia e grava mutati ghiveciul la umbra, asteptati ca temperatura solului sa mai scada si atunci udati, de preferat in farmurie.

Cititi si 10 plante care infloresc toata vara pe balcoane insorite

In al doilea rand trebuie sa feriti cat mai mult petalele de apa. Apa care ajunge pe corola poate duce la putrezirea florilor.

Ciupirea lastarilor si curatarea florilor uscate sunt de asemenea conditii absolut necesare pentru o inflorire bogata si de lunga durata. Varfurile lastarilor se ciupesc pentru o ramificare abundenta inca de cand au primele frunzulite.

Cititi si Cum se creste Hortensia in ghiveci

Una dintre cele mai importane reguli pentru corecta ingrijire a Petuniilor si nu numai spune ca florile care deja sunt ofilite trebuie indepartate imediat. In locul lor vor aparea curand alti boboci. Cu cat curatati mai des florile uscate, cu atat inflorirea va fi mai rapida. In schimb, daca neglijati acest aspect, planta nu va mai inflori.

V-ar putea interesa si:

Petunia grandiflora – cum se ingrijeste cea mai mare Petunie

Garofita, perfecta pentru gradini, terase si balcoane

Muscata regala – muscata cu cele mai mari flori


 

Spectacol in balcoane: Garoafele curgatoare

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.