E bine sa taiem iarna hibiscusul (trandafirul japonez)?

taiem iarna hibiscusul

Cand ne-am propus sa facem taieri la o planta trebuie sa ne gandim mai intai cand infloreste. Pentru ca in functie de acest moment sa fac si taierile. Hibiscusul infloreste pe lemn nou, deci ramurile care au fost purtatoare de flori nu vor mai inflori si anul care vine. Aici intervine intrebarea daca e bine sa taiem iarna hibiscusul, adica dupa momentul infloririi. 

Ce se intampla dupa ce planta e taiata – in mod normal, daca este mentinuta in vegetatie, dupa taieri urmeaza noi cresteri. In conditiile in care tinem plantele in casa si pe perioada iernii, la temperaturi de peste 20 de grade, ele nu pot intra in repaus, deci raman in vegetatie si isi continua cresterea. 

taiem iarna hibiscusul

Ingrijirea florilor. Daca taiem iarna hibiscusul, lumina este mai slaba, planta vine dupa o perioada de inflorire care a consumat mult din resurse, astfel incat noile cresteri nu sunt unele puternice, care sa sustina o inflorire bogata. Aste pentru ca florile ar trebui sa apara pe aceste noi cresteri. 

In schimb, daca taierile sunt amanate pentru lunile care vin, adica la inceput de primavara, ele ar trebui sa fie urmate de accelerarea proceselor in planta – primavara seva circula cu putere, planta este stimulata de intensitatea mai puternica a luminii, de reluarea fertilizarilor si un aport sporit de apa. 

Cititi si 5 plante cu frunze roz care arata fabulos

In aceste conditii si cresterile vor fi mai puternice si e de asteptat ca si inflorirea sa fie mai bogata. Perioada optima este febrarie, inceput de martie, pentru a lasa timp plantei sa creasca.

Cat taiem – lastarii vigurosi se scurteaza la 2-6 noduri. Lastarii firavi se elimina, ei nu vor putea sustine florile. Se taie de tot de asemenea lastarii prost plasati care cresc spre interiorul plantei sau care se intersecteaza cu alti lastari.

Din aceste considerente specialistii nu recomanda ssa taiem iarna hibiscusul, intregul proces de innoire al plantei ar trebui sa aiba loc la inceput de primavara. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA DESPRE HIBISCUS

Cum ingrijim Hibiscusul toamna si iarna. Pregatirea pentru repaus

De ce cad bobocii de Hibiscus (Trandafir japonez)

Fertilizarea la Hibiscus – cum si cu ce se realizeaza

VIDEO AICI:

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.