Dicentra, Cerceii doamnei din gradina

cerceii doamnei

Dicentra, mai cunoscuta sub numele de Cerceii doamnei, Inima Mariei sau Lacrimile lui Isus, este o planta rezistenta de gradina, perena.

Creste sub forma de tufa de lastari lungi, arcuiti, pe care se prind florile in forma de inima colorate in nuante frumoase de roz, alb sau rosu. Infloreste de la inceputul lui aprilie pana in iunie.

dicentra

Ingrijirea florilor. Este o planta putin pretentioasa. Se dezvolta frumos in soluri fertile. Prefera locurile semiumbrite din gradina, putin umede. Se inmulteste prin divizarea tufei, butasi de varf, butasi, fragmente de radacini si prin seminte.

Divizarea tufei se face primavara, fie inainte de reluarea vegetatiei, fie imediat dupa inmugurire. Inmultirea prin butasi de varf de lastari se face cel mai bine in luna august, folosind lastari semilemnificati. Acestia inradacineaza pe substrat de nisip, in zone semiumbrite. Toamna, butasii inradacinati se planteaza in loc adapostit.

dicentra

Butasii de fragmente de radacini se fac primavara, dupa intrarea plantelor in vegetatie. Pentru a realiza un butas, alegeti radacinile mature, cele mai groase. Puneti-le mai intai intr-un substrat nisipos sau in turba unde inradacineaza mai usor, iar toamna puteti sa le mutati definitiv in gradina.

Inmultirea prin seminte este mai greoaie. Mai intai semintele se stratifica in nisip umed, la temperaturi de 0 grade. Abia in primavara urmatoare se seamana in substrat nisipos. Germineaza greu, uneori plantulele apar dupa o luna si jumatate de la semanat.

 

V-ar putea interesa si:

Care este floarea Pastelui?

Bulbilii – cum inmultim plantele cu ajutorul lor

Seminte traditionale din soiuri romanesti, gratuit


 

Narcisele, una mai frumoasa ca alta

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.