Dendrobium, o orhidee care se bate cu Phalenopsis la popularitate

Dupa Phalenopsis, Dendrobium este specia de orhidee cea mai cunoscuta in Romania, dar mai mult ca floare taiata decat ca planta crescuta in ghiveci. Este orhideea pe care obisnuim sa o oferim ca floare taiata, cu fiola la codita.

Este apreciata datorita florilor mari si intens colorate si a faptului ca dureaza mult, chiar si ca floare taiata. Florile sunt parfumate, colorate în nuanţe diferite de roz, roşu, mov sau alb şi prinse pe tije laxe, lungi de 7–15 cm.

In mod normal planta infloreste primavara, dar ca floare taiata o gasim in orice anotimp. In ghivece, florile dureaza chiar si o luna si jumatate.

Cititi si Cum se ingrijeste Iasomia de Madagascar toamna si iarna

Dendrobium reuneste aproape o mie de specii. Unele traiesc pe scoarta altor copaci, fiind epifite, altele sunt terestre. Toate provin din zonele umede ale Asiei si pentru a se dezvolta frumos si la noi au nevoie de conditii similare de caldura si umiditate.

Dintre toate speciile, cea mai intalnita este Dendrobium kingianum.

Ingrijirea florilor. Plantati Dendrobium in substrat special pentru orhidee, acelasi pe care il folositi si pentru Phalenopsis. Poate fi scoarta de copac macinata sau cocos expandat.

Orhideele Dendrobium au nevoie de lumina multa. La fel ca majoritatea orhideelor, nici ea nu suporta soarele direct pe frunze sau pe flori.

Planta formeaza pseudobulbi conici din care cresc frunze lucioase, lungi de circa 10 cm. Dezvoltarea vegetativa cuprinde doua faze: cea a infloririi – primavara si cea de dupa ofilirea florilor, cand se dezvolta mult frunzele, planta creste in volum si poate se inmulteste.

 

V-ar putea interesa si: 

Cum ingrijiti Phalenopsis, cea mai iubita orhidee

Fertilizarea Orhideelor – cand, cum si cu ce se fertilizeaza orhideele

Cum ingrijiti Hibiscusul cu flori franjurate: Hibiscus schizopetalus

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.