Dendrobium, o orhidee care se bate cu Phalenopsis la popularitate

Dupa Phalenopsis, Dendrobium este specia de orhidee cea mai cunoscuta in Romania, dar mai mult ca floare taiata decat ca planta crescuta in ghiveci. Este orhideea pe care obisnuim sa o oferim ca floare taiata, cu fiola la codita.

Este apreciata datorita florilor mari si intens colorate si a faptului ca dureaza mult, chiar si ca floare taiata. Florile sunt parfumate, colorate în nuanţe diferite de roz, roşu, mov sau alb şi prinse pe tije laxe, lungi de 7–15 cm.

In mod normal planta infloreste primavara, dar ca floare taiata o gasim in orice anotimp. In ghivece, florile dureaza chiar si o luna si jumatate.

Dendrobium reuneste aproape o mie de specii. Unele traiesc pe scoarta altor copaci, fiind epifite, altele sunt terestre. Toate provin din zonele umede ale Asiei si pentru a se dezvolta frumos si la noi au nevoie de conditii similare de caldura si umiditate.

Dintre toate speciile, cea mai intalnita este Dendrobium kingianum.

Ingrijirea florilor. Plantati Dendrobium in substrat special pentru orhidee, acelasi pe care il folositi si pentru Phalenopsis. Poate fi scoarta de copac macinata sau cocos expandat.

Orhideele Dendrobium au nevoie de lumina multa. La fel ca majoritatea orhideelor, nici ea nu suporta soarele direct pe frunze sau pe flori.

Planta formeaza pseudobulbi conici din care cresc frunze lucioase, lungi de circa 10 cm. Dezvoltarea vegetativa cuprinde doua faze: cea a infloririi – primavara si cea de dupa ofilirea florilor, cand se dezvolta mult frunzele, planta creste in volum si poate se inmulteste.

 

V-ar putea interesa si: 

Cum ingrijiti Phalenopsis, cea mai iubita orhidee

Fertilizarea Orhideelor – cand, cum si cu ce se fertilizeaza orhideele

Cum ingrijiti Hibiscusul cu flori franjurate: Hibiscus schizopetalus

 

Orhideele atacate de paduchi – tratamente bio si chimice


 

Views All Time
Views All Time
275
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.