De ce si cum se taie Ficusii

Ficusii cu portul inalt cum sunt Ficus Elastica sau Ficus Lyrata cresc foarte inalti chiar si in ghivece, in apartament. Cum se taie Ficusii. E absolut necesar ca ei sa fie taiati pentru ca in caz contrar tulpina, chiar daca e groasa si ferma, nu va reusi sa sustina intreaga incarcatura de frunze si se va curba. In prima faza puteti sa il legati, insa el creste destul de repede si tutorele nu va mai fi suficient.

In plus, o data cu trecerea anilor, frunzele de la baza plantei imbatranesc, se ingalbenesc si cad. Iar planta ramane golasa la baza si doar cu un palc de frunze in varf, ceea ce o face neatractiva.

Ingrijirea florilor. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie trebuie sa facem taieri. Nu va fie frica sa faceti aceste corectari ale coroanei pentru ca de acolo de unde taiati planta va lastari.

Cum se taie Ficusii. Primii care se elimina sunt lastarii prea subtiri sau cei bolnavi. Important sa taiati varful de crestere din locul de unde vreti ca planta sa se ramifice si sa arate ca un copacel, asa cum e, de altfel, in mediul natural.

Ramurile mai lungi care devin prea grele si laxe pentru ca nu se mai pot sustine se scurteaza la 4-6 frunze sanatoase, crescute apropiat. E important acest aspect pentru ca plantele care nu au lumina suficienta se alungesc, iar ramurile sunt subtiri.

Taiati la un centimetru deasupra unei frunze sau a unui nod. De acolo vor porni viitoarele ramificatii.

Cel mai bine e ca aceste taieri sa se faca primavara. Atunci cantitatea de latex este mai scazuta, iar planta nu pierde elemente importante. Desigur, puteti interveni in orice perioada a anului daca situatia o cere. Trebuie sa actionati insa cu foarte mare atentie pentru ca seva este foarte toxica.

Din varfurile obtinute puteti face butasi pe care sa ii puneti la inradacinat fie intr-un amestec de turba si perlit, fie direct in sticle cu apa. Detalii despre inmultirea Ficusului gasiti aici: Inmultirea cu succes la ficus prin butasire si marcotaj

 

V-ar putea interesa si:

Anthurium cu flori ca ciocolata (Anthurium andreanum)

Trei metode de a inmulti mini – Sinningia

Cum se inmulteste superbul palmier Livistona

 

Cum se separa puii de Bromelia si de ce

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.