De ce se usuca varful frunzelor

se usuca varful frunzelor

Umiditatea scazuta a aerului este cea mai des intalnita cauza pentru care se usuca varful frunzelor. Nu este singura insa.

Problema aerului uscat se rezolva prin pulverizarea frunzelor. Mare atentie, nu pulverizam si petalele florilor si de asemenea nu se pulverizeaza frunzele pubescente (cu perisori). 

Ingrijirea florilor. Situatia se rezolva mai simplu daca instalati un umidificator. Pot fi dispozitive speciale care se baga in priza sau puteti folosi tavite cu apa in care puneti pietris sau bile de lut astfel incat fundul ghiveciului sa nu stea in apa, dar in acelasi timp planta sa beneficieze de vaporii de apa. 

Cititi si Cresteti Fructul pasiunii (Pssiflora edulis) in ghiveci

In cele mai multe situatii uscarea varfului frunzelor indica o alta problema decat uscarea intregului limb, care poate fi cauzata de daunatori, fertilizare necorespunzatoare sau udarea in exces. La fel, daca planta e afectata de razele directe ale soarelui cand ea ar prefera zonele mai umbrite, petele de arsura apar pe toata suprafata frunzei, nu doar pe varfuri. 

Apa cu clor nu e deloc agreata de plante. In prima faza, se usuca varful frunzelor din cauza clorului, dar si a altor saruri care se gasesc in apa. 

Cititi si Flori multe cu solutia de drojdie. 2 retete

Daca se usuca varful frunzelor din cauza calitatii slabe a apei verificati in primul rand ce necesitati are planta. O floare care prefera sol si udari acide va muri in timp daca  o udati cu apa calcaroasa. 

Renuntati la udarile cu apa de la robinet. Folositi apa statuta, care a stat cel putin 24 de ore in recipiente pentru a se elimina clorul. 

Cititi si Monstera albo veriegata – frunze mari, colorate in alb si verde

Daca aveti posibilitatea inlocuiti apa de la robinet cu apa de ploaie sau de la zapada topita. E buna si apa fiarta. 

O alta cauza este legata de starea radacinilor, care cresc si nu mai au loc in ghiveci. Mai mult, in cazul plantelor containerizate, daca substratul este unul greu, argilos nu lasa radacinilor posibilitatea sa isi dezvolte, in special celor secundare. In aceasta situatie cea mai buna decizie este replantarea cu schimbarea substratului. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.