De ce se usuca frunzele Palmierului Areca

Palmierul Areca este orginar din zonele mlastinoase din Madagascar. Se intampla des insa ca frunzele sale alungite, de un verde stralucitor, sa se usuce la varfuri.

Este primul semn ca planta nu primeste suficienta apa. Udati cu regularitate palmierul, de doua ori pe saptamana. Umiditatea substratului trebuie mentinuta constanta. Atentie, excesul de apa duce la putrezirea radacinii. Pulverizati planta din timp in timp, Areca prefera o atmosfera umeda.

Ingrijirea florilor. Frunzele se usuca de la varfuri si se decoloreaza si daca planta nu primeste ingrasaminte suficiente. Folositi un fertilizant pentru plante decorative prin frunze sau un ingrasamant special pentru palmieri.

De asemenea, palmierul Areca necesita o lumina puternica, dar nu soarele amiezii direct. Ghiveciul ar trebui amplasat langa o fereastra cu expozitie sudica, vestica sau estica, avand grija ca planta sa nu fie expusa in plin soare pentru ca frunzele se pot arde.

Nu lasati planta intr-o zona in care sunt curenti de aer, planta nu ii tolereaza si va reactiona imediat.

Frunzele pot suferi traume si daca temperatura a scazut prea mult. Areca adora caldura verii, iarna nu rezista la temperaturi sub 13 grade.

Verificati si solul. Palmierul Areca nu este foarte pretentios in ceea ce priveste substratul, cu conditia sa aiba un drenaj bun al apei. Este recomandat a se folosi un amestec format din parti egale de: pamant de gradina, nisip sau perlit si muschi. Areca prefera solurile usor acide, asadar se poate folosi si turba in compozitia substratului. Un sol prea alcalin va pata frunzele.

Cand transplantati nu deranjati radacinile. Mutati cu totul intr-un recipient mai mare, eventual desprindeti cu mare grija excesul de pamant, dar fara sa atingeti radacinile. Nu le atingeti, nu le curatati. Ca si in cazul Curnalului, si Areca poate muri daca radacinile sunt deranjate.

sursa foto: pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Curmalul, palmierul bun de mancat

Palmierul hawaiian – tropical, rar si foarte pretios

Chamaedorea, palmierul pitic usor de crescut si inmultit in apartament


 

Cum cresteti acasa Palmierul cu frunze albastre

Trimite unui prieten :)

2 comments

  • Costin Ernestina

    Buna ziua, am o intrebare: palmierul Areca se poate tine vara afara?si dc da, in ce conditii?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.