De ce se usuca bobocii de gloxinia

se usuca bobocii

Gloxinia este adesea victima propriei sale frumuseti. Cel mai frecvent se usuca bobocii si nu mai apuca sa infloreasca din cauza locului unde au fost asezate. Din dorinta de a decora un anumit spatiu din casa, ghivecele cu gloxinii ajung in locuri total nepotrivite. 

In lipsa luminii adecvate, bobocii nu se mai dezvolta. Raman in stadiul in care erau si se ofilesc.

Ingrijirea florilor. Gloxiniile au nevoie de lumina multa ca sa infloreasca, chiar daca nu agreeaza soarele direct. Pozitionarea ghiveciului in dreptul unei ferestre unde nu ajung direct razele soarelui rezolva problema. 

Un alt motiv pentru care se usuca bobocii de gloxinia este legat de apa. Fie ca e in exces, fie ca e insuficienta, apa afecteaza florile deschise si pe cale care urmau sa se deschida. 

Cititi si De ce se usuca varful frunzelor

Umiditatea ridicata la nivelul coletului face ca acesta sa putrezeasca. Puteti uda direct pe substrat atunci cand acesta s-a uscat usor la suprafata, dar cel mai bine este sa udati in farfurioara ghiveciului pentru ca absorbtia apei sa se faca de jos in sus. Niciodata apa nu trebuie sa ajunga pe frunze sau pe petalele florilor pentru ca devin maronii si putrezesc.

Daca plante e udata in exces petalele se inmoaie si raman lipite in varf, fara ca bobocul sa se mai deschida. In scurt timp isi pierd culoarea si devin maro. 

Cititi si Coroana lui Isus (Euphorbia milii) – cum se taie planta

De partea cealalta, lipsa apei are ca efect tot ofilirea bobocilor pentru ca ei sunt primii care isi pierd turgescenta si se usuca. E foarte greu sa fie recuperat un boboc care  s-a ofilit din cauza lipsei apei. Inflorirea lui este putin probabila chiar daca planta a fost rehidratata. 

Udarea cu apa rece, mai ales in zilele calduroase de vara are ca efect inmuierea imediata a florilor si se usuca bobocii din cauza socului pe care planta il sufera. Udarea se face numai cu apa la temperatura mediului ambiant. 

Cititi si Mimoza, planta care se misca

O alta cauza a ofilirii bobocilor e legata tot de pozitionarea plantei. Daca ghiveciul este intr-un loc unde este curent exista toate sansele sa nu va bucurati de florile Gloxiniei. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.