De ce nu se uda niciodata florile de Cala

Cala are flori atipice, parca sunt de ceara. Cea mai cultivata specie este Zantedeschia aethiopica. Planta are aspect de tufa si poate ajunge pana la 1 metru inaltime.

Inflorescenta este un spadix cu spata alba, rulata in forma de cornet, mai larg sau mai ingust, in functie de gradul de deschidere. Inflorescenta este sustinuta de o tija florala cilindrica. Frunzele sunt cordiform–sagitate, mari si au o coloare verde foarte frumoasa. Cala are rizomi vigurosi, protejati la exterior de o epiderma groasa, de culoare alba.

cala

 

Ingrijirea florilor. Cala are nevoie sa fie udata consistent la nivelul substratului si, de asemenea, trebuie pulverizata pe frunze. Atentie sa nu pulverizati si florile, ele se pot pata in acest fel. Fata de lumina are pretentii moderate.

Cala prefera substraturile bogate in humus, cu un pH acid, de 5,5–6.

DSCF1963

Zantedeschia aethiopica se inmulteste prin rizomi, insa sunt si specii de cala care se inmultesc prin tuberculi. Acestia trebuie sa aiba minim 2 cm diametru pentru a fi floriferi. Cei mai mici se cultiva separat, timp de 1–3 ani, pana ating marimea care sa permita inflorirea. Adancimea de plantare se stabileste astfel incat rizomii sau tuberculii sa fie acoperiți cu un strat de 2–4 cm de pamant.

V-ar putea interesa si:

Impatiens, Sporul casei colorat

Fuchsia, alegerea ideala pentru terase

Colocasia, planta ca niste urechi de elefant


 

Views All Time
Views All Time
653
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.