De ce nu infloreste bujorul dupa ce e mutat

Exista cauze pentru care nu infloreste bujorul desi beneficiaza de toate ingrijirile care i se cuvin. Trebuie sa stiti ca aveti de-a face cu o planta sensibila. Bujorul (Paeonia) are nevoie de soluri insorite, bogate in humus, bine drenate, cu umiditate moderata dar constanta si pH-ul de 6-7.

Poate tolera si semiumbra partiala. In timpul infloririi, bujorul are nevoie de temperaturi moderate dupa care sunt necesare temperaturi mai scazute pentru ca planta sa infloreasca frumos in primavara.

Ingrijirea florilor. De asemenea, in timpul perioadei de inforire bujorul trebuie udat din plin, la fel si in perioada formarii mugurilor floriferi. Atentie! udatul se va face direct pe sol evitandu-se stropirea frunzelor si mai ales a florilor cu apa.

bujor

 

Bujorii nu infloresc in anul in care sunt mutati dintr-un loc in altul sau dupa ce are loc divizarea tufei pentru inmultire.

Radacinile trebuie manevrate cu foarte mare atentie, mai ales cand tufa de bujori de divide. Operatiunea se face doar la plante mature, in varsta de minimum 4–5 ani. Epoca optima pentru divizarea tufei de bujor este in prima jumatate a lunii august. Plantele mama se scot cu grija din sol evitandu-se ranirea radacinilor.

bujor

Dupa ce pamantul este indepartat, cu un cutit ascutit de taie diviziuni care trebuie sa cuprinda minim 3–4 lastari cu radacinile aferente. După divizare, lastarii de bujor se scurteaza la 2–3 frunze.
Fertilizarea se face atat in timpul cresterii si infloririi cat si toamna.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

Daca v-a placut acest material De ce nu infloreste bujorul dupa ce e mutat si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Garofita, perfecta pentru gradini, terase si balcoane

Coreopsis- culori superbe care atrag fluturii

Crinii orientali rezista iarna in gradini

Bolile Bujorului – cum le depistam, cum le tratam sa salvam plantele


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.