De ce nu infloresc plantele si arata nesanatos

nu infloresc plantele

Se intampla ca la un interval de timp dupa ce plantele ajung in casa sau in gradina noastra sa nu mai infloreasca sau mai rau sa isi piarda din frunze si sa arate nesanatos. Nu intotdeauna avem de-a face cu insecte daunatoare sau cu ciuperci parazite.

Cand nu infloresc plantele, motivele pot fi diverse si o sa trecem aici in revista cateva dintre aceste cauze.

In primul rand: stabiliti locul unde veti tine planta. In functie de lumina de acolo va trebui sa fie aleasa – un loc cu soare direct, cu umbra sau umbra partiala. In prezenta luminii plantele fac fotosinteza, deci se hranesc.

O floare care iubeste lumina si care e tinuta intr-un loc intunecat va fi stresata, se va alungi inestetic si anemic – si nu va mai face flori!

nu infloresc plantele

In al doilea rand, cand nu infloresc plantele tineti seama de solul pe care planta il cere. Nu va repeziti sa transplantati imediat orice floare cumparati.

In cele mai multe cazuri .. nu e nevoie de acest lucru. Veti sti ca trebuie sa schimbati ghiveciul cand radacinile au inceput sa iasa prin gaurile de scurgere.

Cititi si Cum transplantati corect astfel incat sa nu omorati plantele

Interesati-va ce tip de pamant e potrivit pentru planta. Daca nu gasiti in magazine pungi cu pamant special pentru muscate, orhidee, hortensii, etc, alegeti un sol cel putin cu un pH potrivit. Cu restul de substante hranitoare interveniti ulterior.

De ce e atat de important? Pentru ca o planta intr-un sol nepotrivit necesitatilor ei va muri rapid. Despre cum alegeti pamantul de flori, gasiti mai multe informatii aici:

VIDEO

Ca regula generala, cele mai multe dintre plante prefera solurile bine drenate. Doar pamantul din gradina nu e suficient pentru necesitatile plantelor.

Interveniti cu diferiti aditivi – cum ar fi perlitul sau nisipul – pentru a asigura un drenaj bun: Sphagnum, compost etc.

Cititi si Ce este perlitul si cum ajuta florile

In cazul plantelor din ghiveci, toti nutrientii cu care producatorii au hranit floarea se vor consuma si va trebui sa interveniti cu fertilizanti. Retineti ca o planta nefertilizata este mai predispusa la imbolnavire si atunci nu e de mirare ca nu infloresc plantele.

Cititi si Ce folosim: ingrasaminte solide sau ingrasaminte lichide

Udarea este un alt factor care influenteaza hotarator aspectul unei plante. Nicio forma de viata nu poate supravietui fara apa. Dar apa in exces face mai mult rau decat lipsa ei.

Apa umple toate capilarele din sol si, in lipsa oxigenului, radacinile mor.

Retineti ca o planta udata in exces se degradeaza rapid, frunzele se ingalbenesc si se inmoaie, deci nici nu se pune problema de inflorire.

Cititi si Cum se uda corect plantele

ingrijireaflorilor.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. Pe tine nu te costă nimic în plus și ai posibilitatea de a susține acest site 🙂

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.