De ce nu infloresc hortensiile

nu infloresc hortensiile

Hortensiile infloresc bogat si o perioada lunga de timp. Cand nu infloresc hortensiile inseamna ca nu sunt indeplinite cerintele plantei pentru declansarea infloririi. 

Ingrijirea florilor. Cea mai importanta cerinta a plantei este legata de udari. In lipsa unor cantitati consistente de apa nu se deschid florile. E important sa nu lasam pamantul sa se usuce de tot pentru ca se pierde turgescenta.  

hortensia in ghiveci

Desi se spune ca hortensiile sunt plante de umbra, ele au nevoie de cateva ore bune de lumina pentru a inflori. Soarele amiezii nu le face bine, asa ca in a doua parte a zilei hortensiile au nevoie de lumina filtrata. Plantate in vecinatatea unui pom vor avea conditii propice de crestere, la lumina filtrata si atunci lumina nu va mai fi o cauza pentru care nu infloresc hortensiile. 

Cititi si Planta a fost udata prea mult. Cum o salvam

Atentie mare la pamantul in care sunt plantate, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, daca nu e acid, frunzele se clorozeaza si planta poate sa moara, de flori nici nu se pune problema. 

In al doilea rand, atentie sa nu fie cu exces de azot. Daca acest lucru se intampla, hortensia va avea o crestere luxurianta, dar fara flori. Hortensiile, la fel ca multe alte plante cu flori, au nevoie de fosfor pentru a inflori. Tineti cont de acest aspect si atunci cand alegeti fertilizantul. O formula propice are o cantitate mica de azot, dublu cantitate de fosfor si potasiu chiar si de 4 ori mai mult decat azot (de exemplu NPK 5-10-20).

Cititi si Rugina pe frunze – cauze, tratamente si preventie

Taierile stimuleaza inflorirea si aerisirea plantei dar numai daca sunt facute asa cum trebuie. 

Cele mai multe hortensii care se gasesc pe piata sunt macrophylla – cele roz si mov, in diferite nuante. Ele se taie dupa inflorire, vara tarziu. 

Cititi si Monstera albo-variegata – frunze mari colorate in alb si verde

Daca taiati primavara, inlaturati doar tulpinile uscate intrucat majoritatea florilor apar pe tulpini care se dezvolta dupa ce planta inmugureste. Daca faceti taierile in alta perioada, riscati sa sacrificati generatia urmatoare de flori.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.