De ce cad florile la Floarea de hartie (Bougainvillea)

cad florile la floarea de hartie

Bougainvillea este o planta extrem de decorativa si da personalitate oricarui loc in care este expusa atunci cand isi deschide florile cu bractee colorate in toata splendoarea lor. Uneori insa, foarte rapid, cad florile la Floarea de hartie, o situatie deloc de dorit si care poate fi evitata. 

Ingrijirea florilor. Exista mai multe cauze care duc la caderea florilor la Bouga si in continuare le veti gasi pe cele mai comune dintre ele. 

cad florile la Floarea de hartie

Cea mai frecventa cauza este legata de socul modificarii conditiilor de mediu. Stresul acomodarii poate duce la caderea rapida a florilor si uneori si a frunzelor. 

Cand aduceti planta in casa dupa ce ati cumparat-o incercati sa ii asigurati pe cat posibil conditiile anterioare. Daca o cumparati voi, interesati-va la magazin cum a fost ingrijita si cu ce a fost fertilizata si la ce interval. 

Cititi si De ce nu infloreste Hoya. 3 secrete ca sa se umple de flori

O alta cauza frecventa este transplantarea in perioada infloririi. Nu schimbati ghiveciul cu o planta inflorita decat in situatii exceptionale cand radacinile au iesit prin orificiile de scurgere sau vasul s-au spart. Si in aceasta situatie daca planta e inflorita incercati sa nu deranjati radacinile, in caz contrar florile vor cadea. 

Mai cad florile la Floarea de hartie si din cauza udarilor gresite. Excesul de apa afecteaza radacinile plantei care nu se mai pot hrani, iar florile cad. Bougainvillea suporta mai usor seceta decat excesul de apa. 

Cititi si Inmultirea orhideelor: keiki

Mare atentie la acest capitol si in privinta substratului. Pamantul din ghiveci trebuie sa fie usor si bine drenat, in caz contrar acesta se lipeste de radacini si impiedica dezvoltarea. 

O alta cauza pentru care cad florile la Floarea de hartie este legata de temperatura. La mai putin de 10 grade nu vom avea flori, iar starea generala a plantei va avea de suferit. 

Cititi si Fertilizarea la Hibiscus. Cum si cu ce se realizeaza

Lumina joaca de asemenea un rol esential in procesul de inflorire si de mentinere a florilor pe planta. Bouga este o floare exotica si are nevoie de lumina multa, chiar soare direct pentru o inflorire abundenta. 

Nu scapati din vedere nici faptul ca o planta hranita corespunzator va avea forta pentru a tine florile o perioada mai lunga de timp. In comert gasiti produse speciale pentru Floarea de hartie, dar puteti folosi si ingrasaminte speciale pentru plante cu flori. 

Cititi si Cum ingrijiti Pachystachys, o frumoasa planta ca un Spic auriu

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Views All Time
Views All Time
1108
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.