De ce cad florile la Craciunelul abia cumparat

craciunel

Ingrijirea florilor. Craciunelul (Schlumbergera) este un cactus de padure cu perioada maxima de activitate in sezonul rece. Este una din putinele flori care se deschid iarna. A fost asociat cu perioada sarbatorilor de iarna si de aceea i se spune popular Craciunel. 

El se vinde inflorit incepand cu luna decembrie, deci in perioada in care afara sunt temperaturi scazute.

cactusul de paste si cactusul de craciun

In ciuda numelui, nu este o planta rezistenta la frig. In Romania o crestem ca planta de apartament. E important de mentionat acest aspect pentru ca de multe ori dupa ce e luat din magazin, Craciunelul e transportat prin frig, fara protectie. 

Cititi si Ce sa NU faci cand aduci o planta in casa. 5 sfaturi pentru flori

Este una dintre cauzele pentru care, odata ajunsa acasa unde sunt temperaturi ridicate, planta poate suferi un soc termic si sa isi piarda toate florile. 

O a doua cauza frecvent intalnita pentru care cad florile este legat de schimbarea locului. Popular Schlumbergera se mai numeste si Nu-ma-deranja pentru ca este foarte pretentioasa in privinta spatiului pe care il ocupa. Daca este mutata fie nu mai infloreste fie avorteaza bobocii. 

Cititi si 7 ficusi perfecti pentru apartamente si terase

O a treia trauma pe care o sufera planta e legata de diferenta de umiditate din serele unde au fost crescute si apartamentele noastre in cele mai multe cazuri cu un aer foarte uscat din cauza termopanelor. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA

Schlumbergera (Craciunel) fara flori – ce e de facut

Cum se ingrijesc cactusii iarna

Cactusul de Paste si cactusul de Craciun – asemanari si deosebiri

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.