De ce cad bobocii de Orhidee

Cea mai frecventa cauza a caderii florilor la Orhidee este socul termic. Iarna, se intampla adesea ca planta sa sufere o trauma atunci cand este luata din magazin, dintr-un mediu in care se simte bine, si transportata acasa. Drumul prin frig poate fi fatal pentru Orhidee. Este ca si cum ai scoate un bebelus in scutec in ger. Chiar si o distanta scurta pana la masina poate afecta planta. Incercati sa o protejati de frig invelind-o intr-o cutie de carton sau alt ambalaj, pentru o scurta perioada de timp.

Ingrijirea florilor. Tot un soc termic sufera planta si daca o udati cu apa prea rece. Florile pot cadea si din aceasta cauza. Apa pe care o folositi ar trebui sa fie la temperatura camerei.

O alta cauza a caderii bobocilor de Orhidee este udarea excesiva. E adevarat ca orhideele au nevoie de umiditate ridicata, motiv pentru care trebuie si pulverizate. Daca insa pe langa frunze apa ajunge si pe boboci, ei se inmoaie si cad.

Nici schimbarile de intensitate a luminii nu ii priesc, iar primul lucru pe care planta il face e sa avorteze bobocii. Nu o mutati brusc de la o intensitate luminoasa mare intr-un loc intunecos, si nici invers.

Lipsa fertilizarii sau feritilizarea in exces duc si ele la caderea bobocilor de Orhidee. In primul caz planta nu are puterea necesara de a hrani toate florile. Isi va concentra puterea pentru a deschide o floare care sa ii asigure urmasi. Si excesul de ingrasaminte e la fel de periculos. Ca o intoxicatie cu medicamente. Respectati intotdeauna doza de pe eticheta si de asemenea intervalul la care se fac fertilizarile.

V-ar putea interesa si:

Cum se uda corect Orhideele

Cum se transplanteaza Orhideele

Ce faceti cu tijele de Orhidee dupa inflorire

Vanda, o Orhidee rara

Phalenopsis, cea mai iubita Orhidee

 

Cum se ingrijeste Marul iubirii (Solanum capsicastrum)


 

Views All Time
Views All Time
1522
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.