Datura si Brugmansia, asemanari si deosebiri

Cele doua plante fac parte din aceeasi familie, Solanaceae, insa deosebirile sunt evidente.

Datura si Brugmansia au flori deosebit de frumoase, in forma de trompeta. Paleta coloristica in cazul Brugmansiei este mult mai mare, de la galben si portocaliu, pana la roscat. Datura este alba sau in combinatii cu violet.

brugmansia

Florile de Brugmansia sunt parfumate, pendente pe ramuri (trompeta este indreptata in jos). Florile de Datura nu miros frumos si sunt erecte (trompeta este indreptata in sus).

Datura este o planta anula, cu tulpina inalta de 1,8 m. Brugmansia este o planta perena, insa nu rezista peste iarna la temperaturi mici, de aceea odata cu venirea frigului se muta in locuri adopostite. Puteti pune planta intr-un loc insorit si sa o udati atunci cand pamantul incepe sa se usuce. In aceste conditii nu va inflori, dar va trece peste iarna. A doua varianta presupune bagarea plantei in repaus. Se depoziteaza intr-un loc racoros (nu rece) si intunecat, un garaj de exemplu, o debara sau o pivnita. In aceasta perioada planta se uda o data pe luna.

datura

Ambele se pot inmulti prin seminte. Semintele de Datura sunt bogate in atropina. Brugmansia se multiplica si prin butasi lemnosi, in septembrie, utilizand ramurile din anul respectiv. Butasii se introduc intr-un substrat de nisip umed sau perlit pana inradacineaza si se muta in ghivece.


 

Views All Time
Views All Time
2261
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.