Cum stimulam inflorirea muscatelor

inflorirea muscatelor

Lumina, temperatura si fertilizantii sunt factorii cheie in ceea ce priveste inflorirea muscatelor. Nu in fiecare faza de crestere acestea sunt la fel, de aceea e important sa adaptam modalitatea de ingrijire. 

Ingrijirea florilor. Muscatele nu sunt plante pretentioase, in lipsa conditiilor optime nu mor, insa nu infloresc sau o fac sporadic. 

plante magice

DIFERENTA DE TEMPERATURA – INFLORIREA MUSCATELOR

Inflorirea muscatelor este rezultatul variatiei de temperatura dintre zi si noapte. Temperaturile mai mici din timpul noptii decat cele din timpul zilei determina o mai buna utilizare si conservare a substantelor care sunt sintetizate ziua, prin procesul de fotosinteza.   

Cititi si Bobocii de muscata se usuca inainte sa infloreasca – cauze si remedii

Astfel, temperatura optima pentru cresterea si inflorire este de 18–20 grade in timpul zilei si cu 6 pana la 8 grade mai putin noaptea. In conditiile climatice din Romania aceasta diferenta de temperatura zi-noapte poate fi asigurata natural daca planta sta in aer liber. 

Cititi si Caderea frunzelor la muscata. Cauze si remedii

Muscata este una dintre cele mai sensibile specii la termoperiodismul diurn.  Muscatele butasita toamna infloresc mai bogat in primavara pentru ca se ramifica mai mult si beneficiaza de diferentele mare de temperatura dintre zi si noapte din timpul iernii. 

FERTILIZARE IN FUNCTIE DE CRESTERE – INFLORIREA MUSCATELOR

Muscata infloreste mult si cu cat o hraniti mai bine – asta insemnand adecvat, nu mai mult – cu atat va inflori mai frumos. Fertilizantul ar trebui sa fie diferit, in functie de faza de crestere a plantei. 

Cititi si Cum ingrijim muscatele tiroleze rosii ca focul

Pentru plantele tinere, profesorul Florin Toma recomanda un fertilizant cu un raport NPK 18-14-18, urmand ca pe masura ce planta se dezvolta, cantitatea de fosfor (P) pe care o administram plantei sa scada la mai mult de jumatate.

Pentru muscatele care sunt in timpul infloririi administrati o doza mai mare de potasiu (K) care ajuta la mentinerea si marimea florilor. Nu administrati muscatelor prea mult azot (N) pentru ca se vor dezvolta frunzele in detrimentul florilor.

INTENSITATE CRESCUTA A LUMINII – INFLORIREA MUSCATELOR

Muscata face parte din categoria speciilor heliofile, adica acele plante care au nevoie de lumina multa pentru crestere si inflorire.  O muscata tinuta la semiumbra sau umbra nu va inflori deloc sau florile vor fi foarte putine. 

Cititi si Cum ingrijim muscata curgatoare iarna

Intensitatea luminii influenteaza direct fotosinteza, iar scaderea acesteia determina stagnarea proceselor de crestere si inflorire a plantei.   

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.