Cum se tunde corect muscata curgatoare

Muscata curgatoare (Pelargonium peltatum) arata minunat daca e bine intretinuta. Planta are lastarii lungi, subtiri si cu noduri evidente. Fata de muscatele clasice, cele curgatoare au frunzele lucioase si suculente.
Florile pot fi simple sau involte, colorate in nuante vii de rosu, roz, mov sau alb. Infloresc din primavara pana toamna tarziu.
Ingrijirea florilor. Muscata curgatoare nu e o planta pretentioasa, dar ca sa fie deasa ea trebuie tunsa periodic. In lipsa acestor manevre, lastarii se vor alungi si vor deveni subtiri si inestetici.
Muscatele curgatoare se tund primavara, pana la trei noduri, dupa ce au iesit din repaus. In felul acesta dati posibilitatea plantei sa se regenereze. Lastarii pe care i-ati taiat ii puteti pune la inradacinat. Butasii trebuie sa aiba 3 noduri.
Taiati oblic sub ultimul nod si indepartati ultima pereche de frunze. Ei se prind repede intr-un amestec de pamant de flori si nisip.
Pot inradacina insa chiar si in sticle cu apa.
Atentie mare, nu fertilizati nici dupa ce ati tuns muscatele, nici butasii abia inradacinati. Plantele trebuie sa primeasca ingrasaminte abia dupa ce au facut boboci.
Folositi fertilizanti cu o concentratie mai mare de potasiu (K) si mai putin azot (N).
Vara, pe masura ce florile se trec ele trebuie indepartate pentru a face loc altora si a nu irosi resursele plante pentru producerea de seminte.
Susa foto: www.99roots.com, flowers.cvetq.eu
ingrijireaflorilor.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. Pe tine nu te costă nimic în plus și ai șansa de a susține acest site 🙂
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Inmultiti corect si cu spor Leandrul
Begonia Tanais, clopotei rosii timp de doua anotimpuri
Ornithogalum, steaua din Bethleem
Multumesc pentru prezentare
Multumim si noi ca ne urmariti, va asteptam in continuare cu comentarii si intrebari pe site si pe pagina de facebook
Mulțumesc pt amabilitate și profesionalism! Succes și binecuvantări!🤗🥰🙏