Cum se transplanteaza Orhideele

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti cand vreti sa transplantati o orhidee este sa procurati un substrat special pentru aceste plante. Orhideele au nevoie de un substrat cu un pH scazut. Pamantul de flori, fie el de cea mai buna calitate, va ucide fara exceptie orice orhidee epifita.

Ingrijirea florilor. Substratul de cultura trebuie sa fie cat se poate de poros, afanat, uşor, bine drenat, mai ales la speciile epifite, care au nevoie de un grad ridicat de aeratie la nivelul radacinilor.

orhidee

 

Structura aerisita a substratului este realizata prin continutul ridicat de scoarta de pin, care previne deteriorarea radacinilor, facilitand evaporarea umiditatii excesive si eliminarea conditiilor de dezvolatre a mucegaiului.

Cititi si Gradinaritul de trateaza de depresie. In sol exista microbi antistres. Studiu

Substratul trebuie de asemenea sa aiba un continut ridicat de humus astfel incat sa asigure necesarul de vitamine, nutrienti, enzime si minerale pentru o crestere frumoasa si o inflorire de lunga durata.

orhidee

 

Transplantarea orhideelor se face numai dupa ce planta a incetat sa mai infloreasca si a inceput sa produca radacini si frunze noi. E importanta schimbarea ghiveciului in acest moment deoarece orhideea are nevoie de substrat nou si de nutrienti pentru a inflori in continuare.

Cititi si Transplantarea tufelor – cand si cum se face

Se curata orhideea de toate elementele moarte (frunze sau radacini). De pe radacina plantei se vor indeparta bucatile din vechiul substrat. Daca intampinati probleme ce ar putea afecta integritatea plantei, lasati-le asa.

Cititi si 7 fertilizanti naturali din bucatarie pentru plante

In noul ghiveci se va aseza un strat astfel incat sa se mentina inaltimea anterioara de plantare. Se aseaza planta si se acopera cu noul substrat, presand foarte usor si uniform in jurul plantei.

orhidee

 

In prima saptamana planta nu se uda, permitand in acest fel substratului sa se aseze, iar radacinilor sa se adapteze la noul mediu. Dupa 7 zile se reia udarea. Nu sunt necesare fertilizari in primele luni dupa ce substratul este schimbat.

Cititi si Trei metode de a inmulti Begonia

Vasele folosite trebuie sa aiba orificii si la nivelul peretilor, foarte practice fiind vasele realizate din impletituri de rachita.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.