Cum se transplanteaza Orhideele

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti cand vreti sa transplantati o orhidee este sa procurati un substrat special pentru aceste plante. Orhideele au nevoie de un substrat cu un pH scazut. Pamantul de flori, fie el de cea mai buna calitate, va ucide fara exceptie orice orhidee.

Substratul de cultura trebuie sa fie cat se poate de poros, afanat, uşor, bine drenat, mai ales la speciile epifite, care au nevoie de un grad ridicat de aeratie la nivelul radacinilor.

orhidee

 

Structura aerisita a substratului este realizata prin continutul ridicat de scoarta de pin, care previne deteriorarea radacinilor, facilitand evaporarea umiditatii excesive si eliminarea conditiilor de dezvolatre a mucegaiului.

Substratul trebuie de asemenea sa aiba un continut ridicat de humus astfel incat sa asigure necesarul de vitamine, nutrienti, enzime si minerale pentru o crestere frumoasa si o inflorire de lunga durata.

orhidee

 

Transplantarea orhideelor se face numai dupa ce planta a incetat sa mai infloreasca si a inceput sa produca radacini si frunze noi. E importanta schimbarea ghiveciului in acest moment deoarece orhideea are nevoie de substrat nou si de nutrienti pentru a inflori in continuare.

Se curata orhideea de toate elementele moarte (frunze sau radacini). De pe radacina plantei se vor indeparta bucatile din vechiul substrat. Daca intampinati probleme ce ar putea afecta integritatea plantei, lasati-le asa.

In noul ghiveci se va aseza un strat astfel incat sa se mentina inaltimea anterioara de plantare. Se aseaza planta si se acopera cu noul substrat, presand foarte usor si uniform in jurul plantei.

orhidee

 

In prima saptamana planta nu se uda, permitand in acest fel substratului sa se aseze, iar radacinilor sa se adapteze la noul mediu. Dupa 7 zile se raia udarea. Nu sunt necesare fertilizari in primele luni dupa ce substratul este schimbat.

Vasele folosite trebuie sa aiba orificii si la nivelul peretilor, foarte practice fiind vasele realizate din impletituri de rachita.

 


 

Views All Time
Views All Time
745
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.