Cum se taie Aloe corect

se taie aloe

Aloe este o planta cu multiple beneficii pentru sanatate, dincolo de valoarea ei ornamentala. Ca sa beneficiem insa la maximim de ceea ce poate sa ofere planta, trebuie sa se taie Aloe corect. 

Ingrijirea florilor. Exista peste 300 de specii de aloe, unele arborescens, altele cresc sub forma de tufa. Dintre ele, cea mai mare importanta a atras-o Aloe vera. Gelul extras din frunzele ei este foarte mult folosit in industria farmaceutica si cea cosmetica. 

Cum se taie Aloe corect. Puteti taia si acasa frunzele si sa le folositi in beneficiu propriu pentru probleme ale pielii sau ca imunostimulator. Trebuie sa stiti insa ca taierile nu se fac la intamplare pentru ca riscati sa pierdeti planta. 

se taie aloe

Aloe vera formeaza rozete laxe de frunze cu inaltimea si diametrul de pana la 60 cm. Intotdeauna cand trebuie sa taiem o facem incepand cu ultima rozeta (exterioara). Acestea contin cea mai mare cantitate de gel care poate fi aplicata pe piele pentru un tratament de infrumusetare sau pe eruptii si arsuri.

Cititi si Taierile de primavara la muscate

Si in natura rozeta exterioara de frunza este cea care se usuca lasand loc noilor frunze din centru sa se dezvolte. Deci indepartarea frunzelor de jos în sus este modul corect de a taia o aloe vera.

Taietura se face aproape de baza tulpinii, cu un cutter foarte ascutit, astfel incat sa fie o taietura curata. E mai bine sa taiati intreaga frunza in loc sa taiati jumatate din ea.

Documentare suplimentara pentru Aloe – Cum inmultiti Aloe, Crassula si alte plante suculente

Tineti cont de faptul ca atunci cand taiati o frunza matura, planta pierde o sursa importanta de hrana. Prin urmare nu faceti taieri dese pentru ca planta sa ramana sanatoasa. 

Cum se taie Aloe corect daca nu urmariti sa colectati gelul si o cresteti doar pentru decor. Si in acest caz va trebui sa faceti taieri, dar mai rar. Eliminati frunzele uscate, pe cele care se inmoaie, moarte, decolorate sau care devin maronii din cauza bolii. 

In 2-3 zile de cand s-au facut taierile frunzele de aloe se cicatrizeaza singure in locul unde a avut loc leziunea. 

Documentare suplimentara pentru Aloe – Aloe aristata cu frunze cu model ca dantela bunicii

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.