Cum se prepara Apa de salcie buna pentru inradacinarea plantelor

Apa de salcie este un excelent stimulent rizogen, dar in acelasi timp intareste radacinile si inhiba dezvoltarea fungusilor si bacteriilor, prevenind o serie de boli ale plantelor.

Ingrijirea florilor. Salcia contine, fata de alte plante, acid indolebutyric in cantitate foarte mare. Aceasta substanta este un stimulent natural de inradacinare foarte bun. Din ramurelele de salcie putem prepara o substanta numita generic apa de salcie pe care o putem folosi cu succes pentru a stimula cresterea radacinilor butasilor pe care ii punem in pamant.

Cum se prepara pas cu pas:

  • culegeti cateva crengute de salcie pe care le rupeti in bucati. Cu cat sunt taiate mai mic, cu atat preparatul care rezulta este mai eficient.
  • puneti la fiert apa. Cantitatea o stabiliti in functie de cate crengute de salcie aveti. Ca regula generala, pentru o mana de ramurele de salcie sunt necesari doi litri de apa
  • bucatile de ramurele se pun intr-un vas peste care se toarna apa fiarta. Vasul se acopera si se lasa cateva zile pana capata o culoare verzuie si substantele active din ramurele de salcie au trecut in apa.
  • cand ati obtinut acest ceai e momentul sa filtrati solutia si sa aruncati ramurelele . Puteti sa le stoarceti inainte de a le arunca pentru a folosi la maximum substantele din scoarta si tulpina
  • solutia obtinuta se pune in sticle. Poate fi folosita imediat, fara a fi amestecata ulterior cu apa. De asemenea puteti sa o pastrati la frigider pentru cateva saptamani.

Cum folositi apa de salcie

  • butasul care urmeaza sa fie inradacinat se taie sub un nod, se inlatura frunzele bazale si se pune in extract 
  • lasati butasul cateva ore in extract astfel incat substantele active sa fie absorbite de planta
  • puneti butasul la inradacinat, intr-un amestec de turba si perlit sau nisip. Pentru mai multe sanse de reusita acoperit butasul cu un pet sau un clopot de sticla pentru a crea un efect de sera
  • cateva zile udati plantele cu apa de salcie

VEDETI AICI CUM SE PREPARA EXTRACTUL DE SALCIE. VIDEO

 

V-ar putea interesa si:

Secretii lipicioase pe frunze – cauze si tratamente

VIDEO: Plantele care elimina toxinele din aer

Cum transplantati corect astfel incat sa nu omorati plantele

undefined

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.