Cum se inmulteste Dracena

Dracena (Dracaena) se inmulteste usor prin fragmente de tulpini, butasi de varf, lastari de la baza plantei sau marcotaj aerian.

Ingrijirea florilor. Cea mai frecventa este inmultirea prin butasi de varf. Butasii trebuie sa aiba in jur de 10 cm lungime. Frunzele de la baza se elimina, nu trebuie ca nicio frunza sa ajunga in apa sau in pamant. Plantele fac radacini usor si in pahare cu apa. Ca substrat de inradacianare se poate folosi un ameste de turba fibroasa rosie si perlit sau nisip. Butasii inradacineaza in aproximativ o luna.

Pentru o rata de succes mai mare puteti sa treceti baza butasului printr-un stimulent de inradacinare.

Fragmentele de tulpina inradacineaza si ele daca le sunt asigurate conditiile necesare. Neaparat respectati polaritatea, adica puneti la inradacinat baza butasului, nu cumva sa sa il intoarceti. E important daca reusiti sa acoperiti taietura cu mastic sau cu ceara speciala. Impiedicati in acest fel patrunderea virusilor sau fungilor periculosi.

Si marcotajul aerian este folosit frecvent pentru a inmulti Dracena. Pe tulpina se face o incizie in punctul de unde se doreste inradacinarea. Se face un tratament cu un stimulent rizogen, apoi pste incizia care s-a facut se pune o mana de substrat in care vor intra radacinile. Acesta se fixeaza cu ajutorul unui manson din folie de polietilena. Radacinile apar dupa o luna.

Marcotajul aerian permite, de asemenea, reintinerirea intr-un timp scurt pentru ca Dracena isi pierde frunzele de la baza.

 

V-ar putea interes asi:

Cum se inmulteste Colocasia, planta ca niste urechi de elefant

Schefflera, Copacul caracatita sau Planta umbrela

Cum cresteti Varza decorativa care seamana cu trandafirul

Euphorbya amigdaloides cu flori verzi: ingrijirea si inmultirea

 

Clasificarea plantelor in functie de lumina


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.