Cum se inmulteste Colocasia, planta ca niste urechi de elefant

Colocasia sau Urechi de elefant este o planta viguroasa, impresionanta. Pe masura ce planta creste, tulpina se alungeste mult si capata un aspect columnar, astfel incat poate atinge 1,0–1,5 m inaltime.

Florile sunt grupate intr-o inflorescenta cu spata carnoasa, galben–verzuie. Vara, are nevoie de temperaturi medii de 22–25 grade si multa umiditate.

Cititi si: Cum se curata frunzele de Ficus cu bere sau lapte

Ingrijirea florilor. Colocasia nu rezista frigului iernii in gradinile din Romania. De aceea iarna, Colocasia se va tine in spatii protejate, la temperaturi de 12-15 grade Celsius, se va uda mai rar, doar atat cat sa nu se usuce pamantul.

colocasia

Colocasia se inmulteste foarte usor prin butasi de fragmente de tulpina realizate sub forma de rondele cu grosimea de 3–4 cm, sau fragmente de rondele care trebuie sa cuprinda cel putin un mugure.

Cititi si: Cum inmultiti Yucca, planta care ajunge la 10 metri inaltime

Rondelele se trec prin praf de carbune vegetal si se lasa cateva zile in spatii intunecoase si bine aerisite pentru o usoara deshidratare. Dupa aceea se planteaza in nisip la 2–3 cm adancime. Inradacinarea butasilor are loc dupa circa o luna.
Intreaga planta contine alcaloizi foarte toxici, trebuie sa va spalati bine dupa ce o manevrati si mai ales sa nu duceti mana la ochi.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Cum se prepara apa de salcie buna pentru inradacinarea plantelor

Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane

Philodendron Bipinnatifidum, urias si spectaculos in acelasi timp

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.