Cum se inmulteste Calceolaria

Sa inmultiti Calceolaria nu e deloc o treaba simpla. Planta se inmulteste prin seminte, insa are nevoie de conditii speciale pentru ca operatiunea sa fie un succes. 

Semintele insa sunt foarte mici, de aceea se seamana in conditii speciale: nu se acopera cu pamant, iar substratul trebuie sa fie foarte usor. El poate fi alcatuit dintr-un amestec de turba, nisip si pamant de frunze.

Ingrijirea florilor. Nici udatul nu se face in mod obisnuit, ci prin infiltratii (se pune apa in farfuria laditei cu semanaturi). Apoi ladita se acopera.

Temperatura optima pentru germinatia semintelor este de 18–20 grade Celsius. Plantele rasar in 7– 10 zile de cand au fost semanate.

Rasadurile se repica de mai multe ori in ladite, iar apoi se transplanteaza in ghivece, pe masura cresterii plantelor.

Plantele au nevoie sa fie pulverizate des pe frunze pentru mentinerea unei umiditati atmosferice ridicate. Din momentul aparitiei florilor se uda direct pe substrat, pentru ca florile putrezesc in contact cu apa.

calceolaria

 

Calceolaria nu suporta soarele direct, vara planta se tine la semiumbra.

Iarna se tine in locatii reci, la 7-9 grade, si se uda rar.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Impatiens – Sporul casei colorat

Ferigile, plantele care nu fac flori, dar impresioneaza prin frunze

Cum se inmulteste Camellia prin butasi


 

Cum se creste Fuchsia – ghivece si substrat

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.