Cum se ingrijeste Tecoma sau Esperanza

Tecoma este ruda buna cu Campsis sau Luleaua turcului, dar nu are lastari la fel de lungi. Creste sub forma de tufa mare. Florile sunt asemanatoare cu cele ale lianei, dar ceva mai mici. Forma lor lunga, tubulara le-a atras numele popular de Trompete galbene sau Clopotei galbeni. In unele tari este numita Esperanza (Speranta).

Florile sunt colorate frumos in nuante vii de galben si portocaliu.

Ingrijirea florilor. Tecoma creste bine si frumos intr-un loc cu mult soare. Cu cat va avea mai multa lumina si caldura directa, cu atat va inflori mai frumos. Planta este rezistenta la seceta, dar pentru o buna dezvoltare pastrati substratul reavan. In zonele de origine clima este calda si umeda, prin urmare ar trebui sa pulverizati frunzele pentru a-i oferi conditii cat de cat similare.

Planta nu poate trece peste iarna in gradina in zonele din Romania unde temperaturile scad mult sub zero grade. Din fericire, Tecoma s-a adaptat foarte bine la cultivarea in ghiveci si poate fi tratata in mod similar cu Hibiscusul sau Lantana.

Aduceti in casa ghiveciul cu Tecoma toamna, imediat ce temperaturile au inceput sa scada. Tineti planta pe perioada rece intr-un loc cu temperaturi scazute, dar pozitive, cu lumina mai redusa. Nu mai fertilizati si udati foarte rar. Aveti grija sa existe o buna circulatie a aerului in locul unde este ierneaza planta.

Cititi si: Luleaua turcului, imbracaminte frumoasa pentru ziduri si garduri

In aceste conditii planta va pierde aproape toate frunzele, dar asta nu ar trebui sa va ingrijoreze pentru ca in acest fel evita sa piarda apa din tesuturi.

In perioada de repaus e indicat sa faceti si taierile pentru a incuraja formarea de noi lastari in primavara. Nu scoateti ghiveciul din casa decat dupa ce a trecut orice pericol de inghet.

Cititi si: Pyracantha, alegerea ideala pentru acoperirea unui perete

Folositi un fertilizant pentru plante cu flori solubil in apa pe toata perioada infloririi, din primavara pana toamna.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

De ce se inegresc tulpinile si frunzele de Muscate: Botrytis cinerea

Orhideele atacate de paduchi – tratamente bio si chimice

Trandafirul curcubeu Rainbow sorbet – fiecare floare e unica


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.