Cum se ingrijeste Syngonium, planta varf de sageata

Syngonium (Singonium) isi are originile tocmai in padurile tropicale ale Americii Centrale si de Sud. De aici aspectul luxuriant pe care il da locului unde se afla, fie el o  casa sau un birou.

Nu este o planta care sa impresioneze prin flori, ci prin aspectul sau in toatalitate si forma interesanta a frunzelor, ca un varf de sageata, asemanatoare oarecum cu cele de Caladium.

Au o culoare verde deschis si pot avea dungi crem, galbene, roz, albe sau argintii de-a lungul nervurilor.

Daca are un suport pe care sa se sprijine, Syngonium poate creste in sus. Daca nu, va fi la fel de frumoasa ca planta cu port pendent.

Tulpinile nu se ramifica decat putin, ele sunt lungi, ajungand pana la 3-4 metri in zonele de origine. In Romania insa, unde e crescuta ca planta de apartament, rareori depaseste un metru inaltime.

Planta formeaya radacini adventive, ceea ce o face usor de inmultit. Daca musuroiti planta si ingropati in acest fel mugurii bayali, ei vor emite radacini si va creste un pui, ceea ce da plantei aspect de tufa.

Ingrijirea florilor. Pentru ca in zonele din care provine clima este un calda, planta nu suporta temperaturile scazute. Minima acceptata in cazul ei este de 15 grade.

Plasati ghiveciul cu Syngonium intr-un loc cu semiumbra, unde va avea lumina filtrata, nu soare direct pe frunze.

Substratul trebuie sa fie fertil, bogat in turba, bine drenat, cu pH usor acid. Mentineti-l in permanenta reavan cat timp planat este in perioada activa. Cand intra in repaus relativ, o data cu scaderea temperaturii se raresc si udarile.

Mentineti umiditatea ridicata la nivelul aerului pulverizand periodic frunzele si eventual puneti bilute de argila imbibate cu apa in tava ghiveciului.

Pe langa inmultirea prin divizarea tufei, se practica cu succes si butasirea. Butasii se fac din varf de lastari sau fragmente de lastari cu 3 noduri.

Este o planta care suporta taierile care chiar se recomanda in cazul degarnisirii. Operatiunea se face primavara devreme prin scurtarea lastarilor vigurosi la 2-3 noduri.

Pentru plantele corora vrem sa le dam aspect de tufa se recomanda de asemenea taierea lastarilor lungi.

Hraniti planta o data la 2-3 saptamani pe toata perioada in care se afla in vegetatie cu ingrasaminte complexe.

sursa foto: mooreparkplantscapes.ca

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se inmulteste Dieffenbachia

Crassula, o planta grasa usor de crescut

Cum cresteti mango acasa, din seminte

Florile care infloresc iarna in casa

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.