Cum se ingrijeste si inmulteste Glicina roz

Glicina roz (Wisteria sinensis Rosea) este o planta cataratoare masiva, la fel ca si sora ei, varianta cu flori mov. Florile usor parfumate sunt adunate cu zecile in ciorchini mari, uriasi. Nuantele de roz deschis sunt foarte decorative. Infloreste in luna mai.

Tulpinile lemnoase se pot dezvolta puternic sub forma de trunchi. Planta are o crestere rapida si se ramifica foarte usor. Glicina se poate dirija sa creasca pe spaliere sau pergole. Poate fi plantata pe langa ziduri, garduri si peretii cladirilor. Imbraca foarte frumos terase si foisoare.

Ingrijirea florilor. Plantati Glicina roz in zonele cu multa lumina si mult soare. Prefera solurile fertile, bogate, bine drenate cu o umiditate medie.

In timpul perioadelor calde are nevoie de udari constante, fara a lasa totusi apa sa balteasca. Daca in aceasta perioada nu primeste apa destula este posibil ca anul viitor sa nu infloreasca.

Este o planta care tolereaza foarte bine poluarea aerului si rezista la atacurile multor daunatori.

Planta trebuie taiata de doua ori pe an. Dupa inflorire se taie lastarii laterali, lasand 4-5 frunze pe fiecare dintre acestia. Inainte de inforire, in februarie se taie lastarii laterali si se scurteaza lastarii de la baza la 2-3 muguri.

Cea mai simpla modalitate de inmultire este cea prin butasire. Butasii de aproximativ 10 cm se taie in august si se planteaza in substrat de turba amestecata cu nisip sau perlit. Dupa inradacinare se ingrijesc in jur de un an intr-un loc protejat inainte de a fi mutata in gradina si lasata acolo peste iarna.

sursa foto: aliexpress.com, pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Cum taiati Glicina sa faca bolta de flori spectaculoasa

Cand si cum se taie Mana Maicii Domnului (Lonicera)

Paduchii Leandrului – metode de combatere


 

Passiflora aduce exotismul in casele noastre

 

Views All Time
Views All Time
867
Views Today
Views Today
5
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.