Cum se ingrijeste si inmulteste Echeveria

Echeveria e ruda cu Crassula si face parte din aceeasi familie de plante suculente. Are frunze carnoase, asezate in forma de stea, si face si flori rosii sau portocalii. Face parte din categoria plantelor foarte usor de cultivat. Singurul inamic este apa in exces.

Sursa foto: worldofsucculents.com

Ingrijirea florilor. Echeveria este o planta foarte toleranta cu schimbarile de temperatura si lumina. Iubeste lumina si se simte bine chiar in bataia directa a razelor de soare. Unele soiuri isi coloreaza frunzele in violet inchis, aproape negru, daca stau in plin soare, devenind foarte atragatoare. Rezista insa si in zone semiumbrite. Dar daca nu are lumina suficienta va creste anemic.

Se uda regulat, dar neaparat are nevoie ca apa sa se scurga din ghiveci. Folositi pietris la fundul vasului pentru ca apa sa nu stagneze. Nu lasati apa nici in farfurioara ghiveciului. Iar daca apa ramane in rozeta de frunze planta poate putrezi. In anotimpurile racoroase, de toamna si iarna, trebuie udata rar, coroborat cu scaderea temperaturii.

Echveria se simte bine intr-un sol fertil. Puteti folosi un amestec special pentru cactusi sau un amestec de pamant de flori cu nisip.

Fiind planta suculenta, Echeveria nu suporta temperaturi mai mici de 10 grade Celsius. Iarna trebuie tinuta in spatii adapostite chiar daca peste vara o cresteti in gradini sau pe terase.

Puteti folosi un fertilizant pentru cactusi si alte suculente de la inceputul reluarii perioadei de vegetatie.

 Sursa foto: succulentsandmore.com

Se inmulteste prin butasi de frunze. Acestea se desprind de pe planta si se pun la inradacinat in substrat format din turba si nisip sau perlit. Se acopera pana cand de la baza vor aparea noile cresteri.

 

V-ar putea interesa si:

 

Cum determinati cactusii sa infloreasca

 

Cum cresteti Opuntia subulata, un cactus atipic

 

Bryophyllum, dantele verzi pe frunze


 

 

Views All Time
Views All Time
494
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.