Cum se ingrijeste si inmulteste Balsamina

Balsamina (Impatiens balsamina) e ruda directa cu Sporul casei. Se ingrijesc la fel in multe privinte. Planta ajunge pana la 60 cm inaltime si are aspect de piramida, fiind putin ramificata.

Infloreste toata vara, pana toamna tarziu. Florile sunt mari, frumos colorate in rosu, roz, galben, alb. Ele sunt prinse la subsoara frunzelor, de cele mai multe ori in buchete. Impactul vizual e si mai puternic daca avem de-a face cu flori involte.

Dupa ce florile se trec, in locul lor apare un fruct rotund care plesneste si imprastie semintele. De aici si denumirea populara a florilor – Pocnitori.

Cititi si Gradina de vis intr-o curte betonata

Ingrijirea florilor. Alegeti pentru Balsamina un loc insorit, dar pe cat se poate ferit de razele directe ale soarelui. Lumina joaca un rol foarte imprtant in asigurarea unei infloriri abundente.

Plantati floarea intr-un sol bogat in humus, cu fertilitate moderata. Un amestec de pamant de flori si turba e numai bun si asigura si un drenaj bun.

Udati regulat, astfel incat sa mentineti pamantul in permanenta reavan si sa nu-l lasati sa se intareasca. Daca e canicula, puteti ajuta plantele pulverizand frunzele. Faceti aceasta operatiune numai dimineata devreme sau seara, cand nu mai bate soarele pentru ca altfel picaturile de apa ramase pe frunze au efect de lupa si ard planta.

Cititi si Gradinaritul te trateaza de depresie. In sol exista microbi antistres – studiu

Balsamina se inmulteste cel mai usor prin seminte. Bacele pocnesc si practic se autoinsamanteaza. Daca nu vreti ca plantele sa iasa la intamplare in gradina, puteti aduna semintele si sa le semanati in spatii adapostite, incepand cu luna aprilie. Plantele rasar dupa doua-trei saptamani. In gradina puteti sa le mutati din luna mai.

Se poate inmulti si prin butasi de varf de lastari. Acestia trebuie sa aiba minim 3 noduri. Detalii despre inmultirea prin butasi gasiti aici: Tehnici de inmultire – Butasirea folosind butasi nelemnificati

Se fertilizeaza o data pe saptamana in perioada de crestere si inflorire, cu ingrasaminte lichide pentru plante cu flori.

 

V-ar putea interesa si:

Cum ingrijiti Impatiens, Sporul casei colorat

Callistemon – plata care miroase a lamaita si arata ca un pamatuf

Cum se ingrijeste Mona Lisa, planta care seamana cu un ruj

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

Plantele care ridica umiditatea aerului din camera


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.