Cum se ingrijeste si inmulteste Acidanthera

Acidanthera e tratata de multe ori ca o Gladiola mai mica. Ambele plante fac parte din aceeasi familia si in multe privinte se aseamana. Nici una, nici alta nu rezista iarna in gradini, iar tuberobulbii trebuie scosi din pamant cand vine frigul. Acidanthera este originara din Africa, la fel ca si Gladiola.

Acidanthera infloreste vara, in iulie-august. Florile sunt mari, cu diametrul de circa 5 cm, albe sau crem, patate la baza cu rosu sau cu maro si au un parfum placut. De obicei planta face o singura tija cu flori, dar sunt situatii in care din tuberobulb ies doua tije.

Plantarea tuberobulbilor se poate esalona de la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai pana spre jumatatea lunii iulie, daca se vrea o lungire a perioadei de inflorire. Dupa ce florile se trec, tijele se scurteaza deasupra ultimelor doua frunze. In acest fel dam posibilitatea tuberobulbilor sa se hraneasca si sa creasca pentru a asigura inmultirea.

Ingrijirea florilor. Plantati Acidanthera intr-un sol fertil, bogat in humus. Foarte important e sa fie bine drenat pentru ca in caz contrar cormii putrezesc. Alegeti o zona insorita.

Acidanthera se inmulteste prin separarea tuberobulbilor. Operatiunea sa face primavara, cand plantele ies din perioada de repaus. Speciile de Acidanthera, la fel ca si Gladiolele, au repausul iarna. Fiind nerezistente la frig este necesara scoaterea tuberobulbilor in fiecare

toamna. Ei se depoziteaza in spaţii la temperata moderata pana in primavara urmatoare. E absolut necesar ca inainte de introducerea in spatiile de depozitare, sa curatati cormii. Ei se curata de pamant si partile uscate de frunze.

Se planteaza in primavara urmatoare, la 6-8 cm adancime. Acidenthera e spectaculoasa plantata in grupuri.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Cand si cum se planteaza si se ingrijesc Gladiolele

Lalelele Ice cream: inghetata de primavara

Dupa ce face boboci, Trandafirul de dulceata nu se mai stropeste

 

De ce nu infloresc lalelele si zambilele plantate primavara

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.