Cum se ingrijeste orhideea dupa inflorire

orhideea dupa inflorire

Orhideele inflorite sunt minunate, dar trebuie sa stiti ca florile sunt rezultatul modului in care ati ingrijit planta de-a lungul intregului an. Nu trebuie sa acordam atentie sporita plantei doar in aceasta perioada de inflorire. Orhideea dupa inflorire are nevoie de un tratament special.

Ingrijirea florilor. In cazul orhideelor, dupa ce florile se ofilesc, putem intalni doua situatii – fie planta intra in repaus pentru cateva saptamani, timp in care isi reduce activitatea, fie din contra are o perioada de crestere vegetativa in care dezvolta noi radacini si apar noi frunze si chiar noi flori sau pui.

orhideea dupa inflorire

Daca orhideea este in crestere, atunci e neaparat nevoie sa o fertilizati. Daca e pe punctul sa produca noi tije sau o tija noua pe cea veche, atunci folositi un fertilizant cu un continut mai mare de fosfor si potasiu. Nu incetiniti ritmul fertilizarilor, pastrati-l la o saptamana.

Cititi si Cactusul de Paste si Cactusul de Craciun – asemanari si deosebiri

E foarte important si sa udati planta la timp daca trebuie sa reinfloreasca. Ea deja si-a epuizat mult din resurse cu prima tija de flori si in conditii de stres hidric poate sa nu mai aiba resurse se deschida noile flori.

Cititi si Cum ingrijim muscatele tiroleze, rosii ca focul

Abia dupa ce s-au ofilit si florile de la a doua inflorire vom sti ca planta isi ia o pauza si trebuie sa o lasam sa se odihneasca putin. Orhideele Phalenopsis au perioada de repaus in general primavara si este o perioada scurta, de cateva saptamani. Fertilizarea se opreste, se reduc si udarile. E posibil ca frunzele sa se inmoaie putin dar este un proces absolut normal, ca atunci cand omul doarme si functiile lui sunt incetinite.

orhideea dupa inflorire

La iesirea din perioada de repaus puteti schimba substratul daca acesta s-a epuizat – in general cam la doi ani ar trebui inlocuit. Folositi apoi un fertilizant un un continut echilibrat de element.

Cititi si Cum se ingrijeste Jalesul de gradina

O formula NPK 10-10-10 este foarte buna. In acest fel orhideea va beneficia de toate elementele de care are nevoie pentru a pregati o noua inflorire.

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

 


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.