Cum se ingrijeste Muscata curgatoare (Pelargonium peltatum)

Muscata curgatoare sau muscata peltata (Pelargonium peltatum) are marele avantaj fata de celelalte plante din categoria ei ca nu emana mirosul specific de muscata care ii deranjeaza pe unii gradinari. In plus, nu are perisori pe frunze ceea ce ii permite sa beneficieze de stropiri din cand in cand.

Frunzele muscatei curgatoare sunt lucioase si suculente, usor ondulate pe margini.

Pelargonium peltatum Amethist

Ingrijirea florilor. La fel ca toate muscatele, Pelargonium peltatum infloreste mult, din primavara pana toamna tarziu. Florile pot fi simple sau involte, colorate in nuante vii de rosu, roz, mov sau alb. Vara, pe masura ce florile se trec ele trebuie indepartate pentru a face loc altora si a nu irosi resursele plante pentru producerea de seminte.

Cititi si Calendarul taierilor de primavara in gradina de flori

Muscatele Pelargonium peltatum nu au pretentii foarte mari fata de factorii de mediu cu exceptia luminii. Muscata curgatoare are nevoie de locuri luminoase, chiar cu soare direct.

Plantati-o intr-un substrat bogat in humus, fertil si cu pH neutru pentru o dezvoltare optima.

Pelargonium peltatum se fertilizeaza de doua ori pe luna cu substante complexe. In magazinele de specialitate gasiti produse special concepute pentru nutritia muscatelor. Profesorul Toma recomanda un raport NPK optim pentru muscata curgatoare de 18-14-18.

Cititi si Florile care poarta noroc fiecarei zodii

O atentie mai mare trebuie sa acorsati tunderii muscatelor curgatoare. Despre asta gasiti informatii aici:

Cum se tunde corect muscata curgatoare

Dupa ce au fost taiate, muscatele curgatoare nu se fertilizeaza. Plantele trebuie sa primeasca ingrasaminte abia dupa ce au facut boboci. Nu se pune ingrasamant nici butasilor abia inradacinati. Muscata curgatoare ierneaza in locuri adapostite, nu o lastai in gradina sau pe terasa pentru ca degera.

Cititi si Muscate cu lastari lungi si flori putine – cauze si remedii

Depozitati-o pe perioada iernii intr-un loc racoros, dar unde temperatura sa nu scada mai mult de 5-6 grade. 

Susa foto: 99roots.comflowers.cvetq.eu, roslinne.pl

 

VIDEO

V-ar putea interesa si: 

Cum provocati o noua inflorire la trandafiri dupa ce florile s-au trecut

Trandafir japonez inflorit – 5 secrete

Cattleya, orhideea care se creste usor si face flori parfumate

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.