Cum se ingrijeste Mona Lisa, floarea care seamana cu un ruj

Mona Lisa (Aeschynanthus) e cunoscuta si ca Planta ruj datorita florilor sale rosii, tubuloase. Este o planta cu lastari pendenti, de pana la 60 cm lungime, foarte decorativa, ideala pentru ghivece suspendate. Este o planta perena, de apartament.

Florile, asa cum spuneam, au diferite nuante de rosu si apar vara. Ele apar in varful tulpinii. Pentru a avea multe flori planta trebuie taiata, in acest fel incurajandu-se ramificare si prin urmare aparitia mai multor flori.

Dupa inflorire planta se tunde. Lastarii se scurteaza cu o treime.

Ingrijirea florilor. Doua cerinte importante are planta pentru a inflori an de an: umiditate ridicata in timpul verii si repaus iarna.

In perioadele cand afara e cald pulverizati frunzele des, mai ales pe vreme caniculara. Daca umiditatea relativa scade sub 50%, utilizati tava cu pietris sau un umidificator de camera. Plantele agatate sunt expuse la un aer mai cald langă plafon, care le poate usca mai repede, deci au nevoie mai mare de umiditate.

Iarna, Mona Lisa are nevoie de o perioada de odihna. Mutati planta intr-un loc luminos, dar scadeti temperatura pana in jur de 15 grade. Atentie, nu suporta temperaturi mai mici de 10 grade. Opriti fertlizarea si rariti si ritmul udarilor pe perioada de repaus. Replantanti anual la inceputul primaverii.

Plasati ghiveciul intr-un loc luminos, dar nu cu soare direct. Lumina filtrata e cea mai buna. Udati-o moderat, puteti lasa pamantul sa se usuce usor intre doua udari.

La o inflorire bogata contribuie si hranirea plantei in mod corespunzator. Folositi un ingrasamant cu continut scazut de azot o data la doua saptamani, de primavara pana toamna.

Ca sa inmultiti planta aveti nevoie de un hormon de inradacinare. Baza butasului se trece prin acest hormon si apoi se pune la inradacinat. Daca puteti sa ii asigurati o temperatura mai ridicata la nivelul solului sansele sa se prinda sunt mai mari.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Trandafirul negru (Aeonium Zwartkop)

Cum se ingrijeste Planta sticla (Jatropha)

Cum se creste si ingrijeste acasa Portocalul

 

Bine ingrijit, un Streptocarpus infloreste aproape tot anul


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.