Cum se ingrijeste Liliacul de camera (Skimmia japonica)

Skimmia japonica este un arbust care impresioneaza atat prin florile sale mici, grupate in inflorescente interesante, cat si prin fructele rosii care se formeaza dupa ce florile se trec si care persista pe ramuri luni de zile. Florile sunt parfumate si se deschid in aprilie-mai. Sunt grupate in ciorchini care apar in mijlocul rozetei de frunze.

Fructele sunt mici, rotunde, rosii si dau plantei un aspect foarte frumos pe perioada toamnei si a iernii. Ele apar insa numai daca aveti doua plante diferite: una cu flori femele, alta cu flori mascule. Skimmia japonica este o planta unisexuat dioica.

Frunzele pieloase, de culoare verde inchis nu cad pe perioada iernii.

Ingrijirea florilor. Skimmia japonica nu este un arbust pretentios la conditiile de mediu. Totusi, nu poate fi lasat peste iarna in gradini pentru ca ingheata.

Tineti ghiveciul in care ati platat Skimmia intr-un loc cu lumina filtrata. Nu lasati frunzele in bataia directa a soarelui vara. Puteti tine planta si in curte sau pe terase, dar intr-un loc semiumbrit.

Nu necesita nici valori mari ale umiditatii in aer, adaptandu-se bine din acest punct de vedere in apartamente.

Plantati Liliacul de camera intr-un sol bine drenat, bogat in humus. Nu lasati apa sa stagneze la nivelul radacinilor pentru ca planta moare. Din mai si pana la sfarsitul toamnei fertilizati lunar cu un ingrasamant special pentru plante cu flori.

Se inmulteste prin seminte si butasi. Semintele sunt inchise in bacele rosii. O data ce s-au copt, ele pot fi puse la germinat in conditii de temperatura si umiditate ridicata.

Inmultirea prin butasi e destul de usoara. Butasii semilemnificati se preleveaza in lunile septembrie si octombrie. Nu au nevoie de tratament special: 3 noduri lungime, avand grija sa indepartati frunzele bazale. Treceti baza butasului printr-un stimulent rizogen pentru o rata de reusita mai mare. Plantati butasul intr-un amestec de turba si perlit si acoperiti-l cu un pet pentru pastrarea microclimatului.

Skimmia japonica necesita taieri periodice pentru a se ramifica si pentru a-si pastra forma compacta a coroanei.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Marantha sau Planta care se roaga

Azalea de gradina, spectaculoasa daca e plantata in grup

Cum se ingrijeste Leandrul de Muntenegru (Asclepias curasavica)

Tehnici de inmultire – butasirea folosind lastari lemnificati si semilemnificati


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.