Cum se ingrijeste Liatris, floarea care infloreste invers

Liatris este cunoscuta si sub denumirea de Steaua stralucitoare datorita inflorescentelor sale frumos colorate. Este o planta perena usor de cultivat in gradina, din familia Margaretei.
Florile grupate in inflorescenta apar la mijlocul verii. Au o culoare roz-violaceu extrem de atragatoare. De asemenea sunt pline de nectar ceea ce trage insectele folositoare in gradina: albinele si fluturii. Florile au o particularitate: se deschid de la varf inspre baza.
Ingrijirea florilor. Plantati Liatris primavara dupa ce pericolul inghetului a trecut sau toamna intr-un loc luminos. Cu cat beneficiaza de mai multa lumina de la soare cu atat florile vor fi mai spectaculoase.
Cititi si: Cum se ingrijeste Tecoma sau Esperanza
Fiind o planta bulboasa, pamantul in care se planteaza trebuie sa fie bine drenat, cu umiditate moderata. Se uda regulat dar nu cu cantitati mari de apa pentru ca exista riscul ca radacina sa putrezeasca.
Se adapteaza la diferite tipuri de sol, de la acid la alcalin.
Liatris se inmulteste prin divizarea tufei sau prin seminte. Divizarea tufei se face doar la plantele mature o data la 4-5 ani, primavara sau toamna. Tuberobulbii se taie cu un cutit foarte bine ascutit, in asa fel incat pe fiecare bulb sa fie prezent minim un ochi.
Cititi si: Tunderea petuniilor – cand si cum se face
Dezinfectati intotdeauna cutitul cu care taiati inainte de a-l folosi. Ideal ar fi ca dupa ce taiati sa puneti praf de carbune pe taietura.
Semintele trebuie sadite la scurt timp dupa ce au fost recoltate. Planta obtinuta din seminte nu va face flori din primul an.
Fertilizati o data pe anotimp, primavara si vara. Daca plantati toamna Liatris, acoperiti locul cu un strat de mulci pentru protectie impotriva gerului.
Ca sa primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Lupinul: 80 de flori pe tija, in acelasi timp
Liliacul transilvan, mai putin cunoscut, dar mai spectaculos decat cel calsic
Crinul faclie, atmosfera spectaculoasa cu flori in forma de racheta