Cum se ingrijeste Lavanda in ghiveci

Lavanda in ghiveci este alegerea ideala pentru balcoane si terase, dar si pentru o curte frumos aranjata. Este o planta permanent verde.

Schimbarea frunzelor se face treptat, in timpul perioadei de repaus.

Lavanda in ghiveci infloreste mai devreme decat cea din gradina, tocmai ca urmare a conditiilor care ii sunt oferite. Inflorescentele de lavanda se taie cu foarfeca, nu se rup.

Ingrijirea florilor. Plantati Lavanda in ghiveci inalt. Planta are radacina pivotanta si are nevoie de un vas mare.

In acelasi timp ghiveciul ar trebui sa aiba si gura larga pentru ca Lavanda in ghiveci formeaza o tufa mare, rotunda.

Amplasati ghiveciul cu Lavanda in plin soare. Planta are nevoie de lumina in aceeasi masura in care are nevoie de caldura.

Primavara porneste in vegetatie cand temperatura trece de 10 grade.

Tineti cont de asemenea ca se simte bine in locuri ferite de curenti de aer.

In gradina, planta rezista mai bine la seceta decat Lavanda la ghiveci ca urmarea radacinii pivotante. Deci udati planta din ghiveci, fara a exagera.

Daca este udata in exces planta sufera si ii pot fi afectate ireversibil radacinile.

Ghiveciul are nevoie de un sistem de drenaj foarte bun, cel mai bine este sa folositi pietris pe fundul vasului si sa puneti apa in farfurie.

Substratul pentru Lavanda in ghiveci trebuie sa fie sarac, permeabil, calcaros chiar. Planta nu rezista in ghivece cu substrat nisipos sau prea umed.

Iarna se comporta un pic diferit decat cea din gradina, care rezista fara probleme la minus 15 grade. In ghiveci, ea trebuie protejata pentru a nu ingheta radacina.

Pentru ca in ghiveci planta nu are la dispozitie decat ceea ce ii administrati, e necesar sa o hraniti.

Chiar daca Lavanda se multumeste cu putin si nu e pretentioasa in privinta solului, o fertilizare la trei saptamani sau o luna va face determina o inflorire mai abundenta si o rezistenta mai mare.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Cum se taie Lavanda

Cum ingrijiti Viburnum sau Calinul, bulgarele de zapada din gradini

Crinul faclie, atmosfera spectaculoasa cu flori in forma de racheta

Frunze ingalbenite – cauze si remedii

 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.