Cum se ingrijeste Lavanda alba

Lavanda alba (Lavandula angustifolia White) este o varietate neobisnuita a lavandei clasice. Se aseamana in multe privinte, dar spre deosebire de ea are spicele colorate intr-un alb imaculat. Florile sunt parfumate, iar mirosul persista mult timp dupa ce floarea s-a uscat. Infloreste neincetat din iulie pana in septembrie.
Este o varietate cu crestere medie, rar ajunge la 60 cm inaltime. Se planteaza in straturi perene sau solitar.

Ingrijirea florilor. Lavanda alba necesita soluri uscate, bine drenate, nu foarte bogate in elemente nutritive. Locurile insorite sunt cele mai bune. Soarele este factorul esential pentru frumusetea Lavandei.
Se uda la nevoie si se fertilizeaza de doua-trei ori pe perioada verii. Pe cat posibil alegeti un loc ferit de curentii de aer. Suporta bine frigul iernii.
Cititi si Cand bagam ghivecele in casa toamna
Puteti creste Lavanda alba si in ghiveci pe terase sau balcoane. Alegeti un ghiveci mare. Vasul trebuie sa fie in primul rand inalt pentru ca planta are radacina pivotanta si trebuie sa aiba loc. In acelasi timp ghiveciul ar trebui sa aiba si gura larga pentru ca planta formeaza o tufa mare, rotunda.
Cititi si 6 plante care infloresc toamna
Mare atentie si la gaurile de scurgere. La fel ca si lavanda mov, si cea alba e sensibila la umezeala. Ghiveciul are nevoie de un sistem de drenaj foarte bun, cel mai bine este sa folositi pietris pe fundul vasului si sa puneti apa in farfurie.
Cititi si Cand si cum se tunde Lavanda (Levantica)
Puteti obtine plante din seminte sau va puteti procura plantele de la producatori autorizati. Daca ati optat pentru a doua varianta, puteti transplanta florile in gradina din maertie pana in noiembrie, fara probleme. Lasati o distanta de 30-40 cm intre plante, pentru a permite tufei sa se dezvolte. Se asociaza foarte frumos cu alte specii de lavanda cu florile mov sau roz.
sursa foto coperta flowertrials.com