Cum se ingrijeste Justicia sau Jacobinia

Justicia carnea sau Jacobinia creste sub forma de arbust vesnic verde si poate ajunge pana la un metru si jumatate inaltime si cam tot atat in diametru. Are o cestere rapida si acesta este un motiv in plus pentru care e indragita de gradinari.

Este foarte decorativ prin flori,  frumos colorate si prinse in inflorescente. Florile sunt rosii si nu au miros. Ele sunt inconjurate de bractee colorate in roz sau trandafiriu care de fapt dau aspectul deosebit al plantei. Daca este cald si are si celelalte necesitati satisfacute, Justicia infloreste mult timp.

Ingrijirea florilor. Justicia carnea este o planta originara din America de Sud. Iubeste lumina si caldura. Se simte bine si intr- un loc partial insorit. In privinta solului nu e o planta deloc pretentioasa. Se adapteaza in mediu neutru, alcalin sau acid.

Este important ca substratul sa fie bine drenat. excesul de apa duce la caderea frunzelor. La fel, daca lasati planta sa rabde de sete primele care vor avea de suferit sunt florile si frunzele. Planta va cheli rapid.

Un amestec de pamat luto-argilos si nipis este bun pentru Justicia.

In Romania Justicia e crescuta ca si planta de ghiveci pentru ca nu suporta temperaturile scazute. Vara puteti sa o plantati in gradina, arata superb in straturi. La fel, chiar daca e plantata in ghiveci o puteti scoate  afara pe terasa sau in curte. Iarna o obligatoriu sa o aduceti in spatii protejate pentru ca nu rezista inghetului.

Sursa foto: flickr.com

 

V-ar putea interesa si:

Trandafir japonez inflorit – 5 secrete

Callistemon: planta care miroase a lamaita si arata ca un pamatuf

Cum se ingrijeste Margareta africana (Osteospermum)

 

Dalii anuale si Dalii perene – asemanari si deosebiri


 

Trimite unui prieten :)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.