Cum se ingrijeste Hoya iarna

se tunde hoya

Hoya (Floarea de ceara) isi are originile in zonele calde din Asia si Australia, prin urmare nu este o planta care sa poata rezista la temperaturi scazute. Pentru Hoya iarna trebuie sa asigurati temperaturi confortabile, chiar daca ea trece printr-o perioada de repaus relativ. 

Temperaturile cele mai potrivite din timpul iernii sunt in jur de 15 grade, lucru care le ajuta ca in primavara urmatoare sa produca flori mai multe. Hoya carnosa poate sta si la 12 grade, dar nu mai putin. Atentie ca sunt unele soiuri, cum e Hoya Bella, care au nevoie de 18-20 temperatura minima. 

hoya iarna
hoya iarna

Ingrijirea florilor. Hoya iarna are nevoie de lumina, asigurati-va ca si pe perioada rece stau intr-un loc puternic luminat. 

Udarile se fac moderat, mult mai rar decat in perioada de crestere vegetativa pentru ca si ritmul de dezvoltare al plantei in aceste luni este unul foarte lent. 

Din octombrie si pana in februarie udati cand solul a inceput sa se usuce. Incercati substratul cu degetul si daca este uscat la suprafata 1-2 cm udati. 

Mentineti insa o umiditate atmosferica ridicata in locul in care se afla. Puteti realiza acest lucru cel mai usor daca puneti ghiveciul pe o farfurie cu pietricele si apa. 

Cititi si Cand si cum se taie Kalanchoe

Mai multe modalitati de a creste umiditatea in jurul plantei aflati de aici, click pe link Cum crestem umiditatea pentru plantele de interior

Mare atentie sa nu tineti planta langa o sursa de caldura cum ar fi caloriferul sau soba pentru ca radacinile se usuca. Pe perioada de iarna planta nu se fertilizeaza. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA DESPRE HOYA

Cand si cum se tunde Hoya

De ce cad bobocii de Hoya

De ce nu infloreste Hoya. 3 secrete ca sa se umple de flori

Cum se inmulteste Hoya – video aici:

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.