Cum se ingrijeste Floarea ou, Limnanthes douglasii

I se spune Floarea ou datorita coloritului petalelor, albe cu centrul galben. Limnanthes douglasii este o planta anuala deosebit de decorativa si usor de crescut, atat in gradina cat si in ghiveci.

Aceasta planta a castigat Royal Horticultural Society ‘s Award of Garden Merit pentru calitatile ei.

Este o planta pitica, inaltimea ei fiind in jur de 15 cm. Este ideala ca planta de bordura, de-a lungul aleilor, pentru rocarii sau plantata in partea din fata a gradinii.

Infloreste mult si frumos, din vara si pana toamna. Florile delicate au un parfum suav si atrag fluturii si albinele. Dupa primul val de inflorire se recomanda tunderea.

Ingrijirea florilor. Limnanthes douglasii Floarea ou este usor de ingrijit. Se bucura de soare, asa ca trebuie plantata intr-un loc luminos. In privinta solului este foarte adaptabila. Nisipos, cleios sau bogat in humus, floarea reuseste sa traiasca. Nici in privinta pH-ului nu ar trebui sa va faceti probleme, pentru ca poate trai in sol acid, neutru sau alcalin.

Va trebui sa va asigurati insa ca Limnanthes douglasii nu sufera de sete. E bine sa nu lasati solul sa se ususce intre doua udari. Iar daca plantati Floarea ou in borduri este mult mai usor sa o intretineti.

Se inmulteste usor prin seminte. Acestea se seamana in februarie-martie la interior, in locuri adapostite. Daca vreti sa plantati direct afara in gradina, trebuie sa o faceti dupa mijlocul lunii aprilie. La temperaturi in jur de 16 grade semintele germineaza in doua-trei saptamani. Se poate auto-insamanta liber si poate fi lasata sa se naturalizeze, sa germineze si sa infloreasca in momente diferite.

Limnanthes douglasii poate fi folosita ca planta companion. E recomandat sa fie cultivata langa fasolea verde sau rosii. De asemenea, este un foarte bun ingrasamant vegetal daca este incorporata in sol.  

Un alt aspect benefic al cultivarii Florii ou in gradina proprie este faptul ca atrage insectele benefice care sunt pradatori naturali pentru puricii, paduchii sau omizile care distrug frunzele si petalele florilor.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Cum se inmulteste Dracena

Cum se ingrijeste Floarea miresii (Gypsophilla)

Plumeria infloreste daca ii administrati fosfor

 

Cum se curata praful de pe frunzele paroase, pieloase si de pe cactusi

 


 

Views All Time
Views All Time
422
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.