Cum se ingrijeste feriga iarna

Ferigile dau culoare si volum zonelor mai putin luminate din gradina sau din apartamente. In functie de tipul plantei, feriga iarna se ingrijeste in mod diferit. Soiurile tropicale nu vor rezista frigului iernilor din Romania si trebuie mutate la interior imediat ce temperaturile incep sa scada.
Ferigile de gradina, cele pe care le intalnim si in flora spontana din zonele de munte, rezista insa fara probleme in gradina pente iarna. Nu va trebui sa le faceti vreun tratament special de protectie.

Toamna tarziu, cand incepeti sa pregatiti gradina pentru iarna, fiti atenti la aspectul frunzelor. Daca observati ca incep sa fie afectate trebuie inlaturate. Evitati in acest fel ca boala sa se transmita si altor frunze sau plante. Frunzele uscate se inlatura si ele ca sa nu putrezeasca peste iarna din cauza umiditatii.
Cititi si Cum pregatim florile din vaza ca sa tin cat mai mult
Ceva mai dificil este insa sa treceti peste iarna ferigile de camera. Ele au nevoie in continuare de umiditate ridicata in aer, in caz contrar frunzele se usuca. Scadeti temperatura pentru 2-3 luni in locul in care ierneaza si concomitent cu ea si ritmul udarilor se reduce, dar nu lasati substratul sa se usuce prea rau.
Cititi si Cum ingrijim petuniile iarna
Nu folositi apa prea rece pentru ca frunzele se brunifica si mor. La fel se intampla daca udati prea mult. Din cauza temperaturilor scazute ritmul interior al plantei este redus, ea consuma foarte putin si atunci tot excesul de apa care nu e absorbit de radacini stagneaza si imbolnaveste planta.
Cititi si Cum afecteaza fumul de tigara plantele din casa
Asezati ghiveciul intr-o zona mai putin luminata. Daca ghiveciul sta insa intr-o zona cu lumina directa si caldura frunzele se ingalbenesc.
Nu fertilizati si nu inmultiti feriga iarna. Aceste operatiuni se fac primavara , o data ce planta incepe sa iasa din repaus si se reiau cresterile vegetative.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.