Cum se ingrijeste Feriga Coarne de cerb

feriga coarnele cerbului

Fara flori, dar fascinanta prin forma frunzelor si mai ales prin faptul ca fiecare are un rol bine stabilit, Feriga Coarne de cerb (Platycerium bifurcatum) este din ce in ce mai intalnita in casele romanilor. 

Numele popular vine de la frunzele in forma asemanatoare coarnelor de cerb. 

Ingrijirea florilor. Aceasta feriga este o planta epifita in mediul ei natural. Provine din padurile tropicale din Java, Noua Guinee si Australia. 

In aer liber poate fi crescuta numai in zone cu clima blanda. In Romania poate sta in gradini pe perioada verii, iar o data cu scaderea temperaturilor se muta in locuri adapostite. 

Cititi si Cum se ingrijeste Hoya iarna

O plata matura poate ajunge pana la 1 metru inaltime. Planta creste din rizomi scurti care produc doua tipuri de frunze. Frunzele bazale sunt sterile asemanatoare unui scut. Cand planta este tanara ele sunt de culoare verde, iar cu timpul devin maronii. Este modul in care planta evolueaza in mod natural si nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, deci nu le indepartati. 

Frunzele fertile (de reproducere) sunt de un verde mai deschis si cu lobi neregulati. Fiecare se ramifica in 2 sau 3 segmente de mai multe ori pe lungimea sa. Sporii se gasesc pe partea inferioara a varfului acestor plante fertile. Ele pot fi erecte sau pendente. 

Cititi si Cand si cum se taie Kalanchoe

Fiind plante epifite cresc bine in cosuri suspendate, intr-un amestec pentru orhidee si alte epifite, insa planta va trebui bine fixata. Feriga coarne de cerb trebuie sa stea intr-un loc cu o buna circulatie a aerului, la lumina puternica dar indirecta. 

Ingrijirea florilor. Ferigile sunt mari iubitoare de umiditate, mai ales in timpul verii cand temperaturile sunt ridicate. Ele absorb apa atat prin frunze cat si prin rădăcini. Asigurati-va ca nu sufera de sete, dar mare atentie ca apa in exces poate duce la putrezirea radacinilor. 

DOCUMENTARA SUPLIMENTARA DESPRE FERIGI

Cum se ingrijeste feriga iarna

Feriga Ursula’s Red, printre cele mai frumoase din lume

Plantele care reduc igrasia din casa

Udati cu apa decalcifiata, daca aveti apa calcaroasa puneti cateva picaturi de otet sau suc de lamaie la o galeata de apa pentru a schimba pH-ul. 

Vara pot fi mutate pe terasa sau in gradina, insa toamna nu rezista la temperaturi scazute sub 5 grade Celsius. 

Pe perioada verii se fertilizeaza cu ingrasaminte pentru plante decorative prin frunze. Foarte eficiente sunt fertilizanti cu eliberare lenta. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.