Cum se ingrijeste Crossandra

Crossandra creeaza un contrast extraordinar de frumos intre verdele puternic al frunzelor sale lucioase si florile viu colorate in diverse nuante de portocaliu. Provine din tari cu clima tropicala, prin urmare va trebui sa ii asiguram temperaturi ridicate, lumina si apa suficienta pentru a creste frumos.

In zonele de origine este un arbust mic, dar crescuta in ghiveci in conditiile din Romania, nu depaseste 50 cm inaltime.

Infloreste mult. Practic , exceptand perioada de iarna, infloreste continuu.

crossandra
Ingrijirea florilor. Tineti ghiveciul cu Crossandra in locuri cu lumina multa. De cel putin 5 ore de soare zilnic are nevoie planta pentru ca sa infloreasca.

In corelatie directa cu temperatura sunt si udarile. Nu lasati planta sa sufere de sete, dar in acelasi timp mare atentie la drenaj pentru ca radacinile sunt foarte sensibile la apa care stagneaza.

Pentru o siguranta mai mare, puneti pe fundul vasului un strat de pietris pentru drenaj.

Un aspect foarte important in cazul acestei plante este temperatura apei cu care se uda. Apa trebuie sa aiba atatea grade cat sunt si in aer. Apa rece poate duce la caderea florilor si a frunzelor.

Cititi si Cum se inmulteste Hoya (Floarea de ceara). VIDEO 

crossandra

De asemenea, nu udati planta la amiaza in perioada cand temperaturile sunt ridicate. Cel mai bine este sa o udati dimineata sau seara. Puteti adauga in apa de udare si un fertilizant pentru plante cu flori o data la doua saptamani.  Se pot folosi de asemenea batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante cu flori care au o perioada de actiune de pana la 3 luni.

In zilele foarte calduroase frunzele trebuie pulverizate pentru ca planta sa nu se deshidarteze.

O lucrare importanta este ciupirea varfului lastarilor primavara, in cazul plantelor mici. In acest fel planta ramifica si creste echilibrat, evitandu-se lastarii lungi si degarnisiti.

Cititi si Cum ingrijiti Gloxinia tigrina, una din cele mai interesante flori

Tot primavara se schimba si ghiveciul cu unul mai mare cam cu un sfert decat precedentul. Puteti schimba ghiveciul si atunci cand s-a terminat inflorirea. Schimbati si pamantul, Crossandra are nevoie de un sol fertil pentru a inflori.

Crossandra se inmulteste prin butasi, primavara sau vara. Butasii de 7-10 cm se pun la inradacinat in ghivece cu un amestec de nisip si turba si se pastreaza la temperatura de circa 20 de grade.

Ca sa primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si

7 fertilizanti naturali din bucatarie pentru plante

Cum se inmulteste Bujorul (Paeonia) – partea 1

Vinca minor infloreste de doua ori pe ani – ingrijirea si inmultirea


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.