Cum se ingrijeste Chlorophytum sau Voalul miresei

Cu frunze frumos arcuite, cu lastari lungi care poarta in varf mici plantute, Chlorophytum sau Voalul miresei este o planta foarte indragita pentru ca e usor de crescut.

Planta formeaza o tufa frumos colorata in diferite nuante de verde sau verde panasat cu alb sau crem

Din mijocul tufei cresc tulpini subtiri, flexibile, frumos arcuite si pendente, lungi de

pana la 1 metru. Ele poarta din loc in loc rozete de frunze cu radacini (stoloni), care

sporesc efectul decorativ al plantei. Florile sunt mici, albe, in forma de stea.

Chlorophytum este o planta putin pretentioasa, adaptandu-se destul de bine la conditii variate care ii sunt oferite. Desi prefera locurile cu penumbra, suporta destul de bine atat spatiile umbrite cat si soarele direct.

chlorophytum

sursa foto: jardinage.eu

Se uda cu moderatie pentru ca excesul de apa duce la putrezirea radacinilor si a intregii plante. Vara, pe langa udarile regulate, dar moderate, Voalul miresei are nevoie de pulverizari pe frunze pentru mentinerea unei umiditati relativ ridicate, de 80 %.

Iarna se recomanda ca plantele sa intre in repaus. Pentru asta se tin in spatii cu temperatura de 10 grade, bine luminate si se uda mai rar. Daca plantele se tin in spatii calduroase si iarna, atunci au nevoie de pulverizari periodice.

La 2-3 ani e necesar ca plantele sa fie mutate in ghivece mai mari si sa se separe tufele. De asemenea o parte din radacini se elimina. Intre transplantari, o parte din substrat se inlocuieste cu unul proaspat, compus din mranita si turba. Se fertilizeaza saptamanal cu ingrasaminte pentru plante cu frunze.

Se inmulteste usor prin stoloni, marcotaj sau divizarea tufei in cazul plantelor mature. Cel mai usor inmultiti Chlorophytum ingropand tulpinile cu stoloni in ghivece asezate in jurul plantei mama. Dupa ce acestia au propriile radacini pot fi separati de planta-mama.


 

Views All Time
Views All Time
330
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.