Cum se ingrijeste Calluna sau Iarba neagra

calluna

Mai putin cunoscuta in urma cu cativa ani printre gradinarii romani, Calluna a invadat florariile in ultima vreme. E o planta simpatica si castiga tot mai multe teren prin prisma faptului ca este si foarte rezistenta. In gradini poate sta fara probleme pana la minus 30 de grade.

Este o planta perena care formeaza tufe de pana la 50 de cm inaltime, pline de flori mici, colorate in alb, roz sau mov deschis. Infloreste pe perioada verii, pana in septembrie. Este foarte decorativa si in restul anului, frunzele gri-verzui se coloreaza in visiniu inchis toamna, de unde si numele popular de Iarba neagra.

calluna

Ingrijirea florilor. Puteti creste Calluna atat in gradina cat si in ghivece. Foarte important este sa tineti seama ca planta are nevoie de un substrat acid, cu pH scazut, in jur de 5 sau chiar mai mic.

Cititi si Transplantarea tufelor – cand si cum se face

Apa e important sa nu fie calcaroasa. Udarile se fac moderat, mentinand substratul usor reavan. Pentru ca planta are un sistem radicular superficial si foarte sus, seceta afecteaza foarte mult Calluna. In perioadele de canicula e de preferat sa mulciti planta pentru protejarea radacinilor si mentinerea umiditatii la nivelul radacinilor.

Cititi si Iarba grasa (Sedum spectabile) – ingrijirea si inmultirea

In apa de udare se poate pune fertilizantul, de doua ori pe luna, in perioada de inflorire a plantei.

Plantati Calluna in locuri insorite, unde va inflori abundent. Daca e posibil in perioadele caniculare ar trebui umbrita pentru a o proteja de arsuri solare si deshidratarea radacinilor.

calluna

O lucrare importanta pe care trebuie sa o faceti este taierea micii tufe. In acest mod impiedicati imbatranirea prematura si degarnisirea tulpinilor.

Se inmulteste usor, prin seminte. Plantele mature se pot inmulti prin divizarea o data la 2-3 ani, primavara devreme sau toamna, in octombrie. De asemenea se inmulteste prin butasi, primavara sau la sfarsitul verii.

Cititi si

Cum ingrijim Muscata curgatoare iarna

Fainarea – o boala a plantelor cauzata de ciuperci parazite

Video – Cea mai frumoasa gradina de primavara din lume – Keukenhof

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.