Cum se ingrijeste Cala iarna

Cala (Zantedeschia) este originara din zonele de sud ale Africii. Fiind o planta tropicala, ea nu rezista climei din tara noastra pe perioada iernii. Cum se ingrijeste Cala iarna. Prin urmare, daca nu vreti sa pierdeti planta din cauza frigului, e important sa o puneti la adapost din timp, cand temperatura incepe sa scada.

Ingrijirea florilor. Dupa ce florile se trec, planta incepe sa se deterioreze pentru a se pregati de perioada de repaus. Important, ca si in cazul lalelelor si narciselor, continuati o perioada sa udati planta chiar daca s-au trecut florile pentru a ajuta radacinile (rizomi).

Daca ati plantat calele in gradina, scoateti radacinile din pamant toamna. Taiati partea aeriana si curarati radacinile de pamant. Peste iarna ele trebuie tinute intr-un loc racorors si intunecat, dar si bine aerisit. In caz contrar pot sa se inmoaie si sa putrezeasca. Poate fi o punga de hartie, in niciun caz o punga de plastic.

Daca ati plantat cala in ghiveci, ea poate ierna acolo. Pur si simplu rariti udarile pana cand le opriti de tot. Puneti ghiveciul intr-un loc intunecat si rizomii vor intra in repaus. Vor ramane asa pana in primavara urmatoare cand reluati udarile si mutati ghiveciul la lumina. Atunci e momentul sa schimbati si o parte din pamantul de la suprafata pentru a creste aportul de substante hranitoare de care are nevoie planta.

Tot primavara, dupa ce a trecut pericolul de inghet, se pot planta rizomii si in gradina. Adancimea de plantare se stabileste astfel incat radacinile sa fie acoperite cu un strat de 2–4 cm de pamant.

Cum se ingrijeste Cala iarna ati aflat. Despre ingrijirea in restul anului aveti informatii aici: De ce nu se uda niciodata florile de Cala

 

V-ar putea interesa si:

Dalia – cand se scot radacinile si cum ierneaza

In ce conditii ierneaza Cercelusul (Fuchsia)

Fisostegia, planta obedienta care iubeste soarele

 

Cum ierneaza muscatele si cum le pregatiti de iarna


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.