Cum se ingrijeste Cactusul lanos cu flori galbene

Cactusul lanos (Parodia chrysacanthion) face parte din categoria cactusilor de desert. Il recunoasteti dupa tulpina sferica, de pana la 12 cm diametru, cu epiderma ceroasa. Aspectul distictiv e dat de areolele cu aspect lanos, galbene si proeminente.

Pentru cactusi, areolele sunt echivalentul mugurilor. Din ele se formeaza spinii. Florile sunt frumos colorate in galben si au forma de palnie. Infloresc primavara daca planta a avut parte peste iarna de perioada de repaus absolut necesara.

Ingrijirea florilor. Aceasta perioada incepe o data cu scaderea temperaturilor, toamna. Rariti udarile si mutati ghiveciul intr-o incapere luminoasa, dar unde temperatura nu trece de 5 grade. Ingrijirea in aceasta perioada este una sumara, cacatusul se uda de 2-3 ori pe sezon. Udatul foarte rar asociat cu temperaturile scazute, termoperiodismul diurn si lumina intensa sunt factorii cheie in
realizarea unui repaus corect, care va avea ca rezultata o inflorire frumoasa.

O data ce vremea se incalzeste repuneti planta in vegetatie prin reluarea lucrarilor de ingrijire si mariti ritmul udarilor.

Substratul in care trebuie plantat cactusul lanos trebuie sa fie unul foarte bine drenat, cu fertiliatte moderata si pH neutru. Amestecul pe care il gasiti in magazinele de specialitate cu substrat special pentru cactaceae este foarte bun.

La fel ca si ceilalti cactusi de desert, si cactusul lanos prefera soarele pe perioada verii. Nu il tineti insa permanent in bataia directa a razelor solare.

Fata de apa pretentiile sunt mici. Planta inmagazineaza apa in tulpina carnoasa. E esential sa lasati substratul sa se usuce intre doua udari, in caz contrar riscati ca planta sa moara. Excesul de apa este cea mai frecventa cauza a pierderii cactusilor. De asemenea, niciodata nu pulverizati cactusii.

Cactusul lanos se inmulteste usor prin butasire si altoire si mai rar prin seminte. Semintele sunt in numar mare si sunt inchise in fructele sferice care apar dupa ce florile se trec.

Cea mai frecventa metoda de inmultire este prin butasire. Desprindeti pur si simplu cu un cutter foarte bine ascutit si dezinfectat butasul de pe planta mama. Nu il plantati imediat, asteptati sa se cicatrizeze un pic tesutul.

Inmultirea prin altoire permite realizarea unor combinatii absolut fantastice. Trebuie sa aveti insa mare grija ca suprafetele altoiului si portaltoiului sa se imbine foarte bine. Le puteti fixa cu un elastic subtire, folosit adesea pentru teancurile de bani.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Albuca spiralis sau Planta tirbuson

Cum se ingrijeste Goji in gradina sau pe terasa

Cum se ingrijeste Planta sticla (Jatropha)

Ce plante NU tinem in dormitor – plantele care dau dureri de cap


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.